KOH Blue Universe

KOH Blue Universe bottle
Vandaag een review over deze schitterende blauwe KOH nagellak!

KOH is een Nederlands merk wat bekend staat om de hoge kwaliteit van hun producten. Zeker de verzorgingslijn is bijzonder goed!

De KOH Colours lakken zijn verrijkt met Topaas, een schitterende en exclusieve edelsteen die de lak een glasheldere glans en unieke hardheid geeft. KOH heeft een gepatenteerde Nano Technologie die zorgt voor een langdurige en intense kleurlak.

Kleur

KOH Blue Universe is een jeans blauwe lak met daarin rode vlokjes die verkleuren naar geel, groen en blauw. Verder bevat de lak een zeer fijne zilveren, blauwe en zwarte shimmer. Het is een heel bijzondere kleur die je blijft verrassen.

KOH Blue Universe hand holding bottle

Formule

De lak is erg dun dus daar moet je wel even op letten maar zolang je hem in dunne laagjes aanbrengt is er niets aan de hand. Bij het aanbrengen van de eerste laag lijkt hij heel erg sheer te zijn maar bij de tweede laag is hij volledig dekkend! De flakies laten zich erg fijn verspreiden.
Ik kan je wel aanraden om een peel off basecoat te gebruiken want de flakies hechten zich zéér goed vast en zijn vrij lastig te verwijderen.
Ondanks dat het zo’n donkere kleur is verbaasd het me hoe weinig hij de natuurlijke nagel verkleurd. Het is verstandig om een basecoat aan te brengen maar 1 laagje is voldoende.

KOH Blue Universe closeup nails
Het kwastje van KOH is heel erg fijn, de haartjes zijn voldoende flexibel en mooi recht afgesneden. Het is een vrij smal kwastje, ik ben normaal niet zo’n fan van smalle kwastjes maar deze is erg prettig. Door de vormgeving van de dop ligt het kwastje ook goed in de hand.

KOH Blue Universe bottle and brush

Finish

KOH Blue Universe heeft van zichzelf een matig glansje, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Een topcoat maakt de lak wel mooier, de kleur krijgt veel meer diepte. De houdbaarheid is prima, tot 4 dagen zonder chips.

Dit soort lakken vind ik matte dus echt heel gaaf!

KOH Blue Universe hand holding bottle matte topcoat

Ik kreeg deze beauty laatst van een vriendin en ik ben er ontzettend blij mee!!

De lakken zijn te koop via de website van KOH. De flesjes bevatten 10ml en kosten €18,99 daarmee zijn het duurdere lakken maar wel echt de prijs waard.