Lancaster Express Cleanser

Lancaster Express Cleanser bottle
Al een tijdje overweeg ik om naast nagellak ook wat meer huidverzorging en make-up producten te gaan reviewen. Vandaag een review over mijn favoriete cleanser van Lancaster.

Ik vind huidverzorging ontzettend belangrijk. Toen ik op mijn 15e van mijn vader mijn eerste potje crème kreeg was ik overtuigt. Dit was een sorbet crème met veel citroen erin en het was echt bedoeld voor de tiener huid. Ik zou niet meer weten welk merk het is want het is dit jaar op de kop af 20 jaar geleden.

Ik ben dus al vanaf mijn tiener jaren heel bewust bezig met huidverzorging. Ik ben heel kieskeurig met de producten die ik gebruik.

springchallenge_skincare

Begin van dit jaar kreeg ik een pakket met Lancaster producten toegestuurd om te gaan testen. In dit pakket zat onder andere de Lancaster Express Cleanser.

De Lancaster Express Cleanser is een 3-in-1 reinigingslotion die een kalmerende en verzachtende werking heeft voor het gezicht en de ogen. Met dit product kun je je make-up verwijderen, de kleine vuildeeltjes van de huid halen en hij werkt als toner. Het products is vrij van oliën en is geschikt voor alle huidtypen.

Een simpele make-up met enkel wat oogpotlood, mascara en wenkbrauw potlood verwijderd hij prima. Voor een meer uitgebreide make-up vind ik hem niet heel fijn, daar gebruik ik liever Purity Made Simpel van Philosophy voor.

Een toner is feitelijk de tweede stap in het reinigingsritueel. Een toner verwijderd eventueel achtergebleven zeepresten en kan, mits het de juiste ingrediënten bevat, een geïrriteerde huid kalmeren. Het zorgt ook dat de crème die daarna wordt aangebracht beter opgenomen kan worden door de huid.
Lancaster Express Cleanser ingredients

Ingrediënten

Water, Methyl Gluceth-20, Poloxamer 184, Butylene Glycol, Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzophenone-4, Benzyl Salicylate, BHT, Buthylphenyl Methypropional, Citric Acid, Citronellol, Disodium Phosphate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linaloolm Melissa Officinalis Leaf Extract, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Propylene Glycol, Rosa Damascena Flower Water, Trisodium Edta, Phenoxyethanol, Parfum, FD&C Red No 40 (CI 16035), FD&C Yellow No 5 (CI 19140)

 

Lancaster Express Cleanser cap

Ik vind het een ontzettend prettige reiniger en ben inmiddels aan de tweede fles begonnen. Hij doet veel goed voor mijn huid en daar komt bij dat hij ook echt heerlijk ruikt!
De fles komt met een gemakkelijk pompje, wel zo hygiënisch. Ik reinig mijn huid met wattenschijfjes, 1 pompje per schuifje is voldoende.

Ik heb in alle jaren veel verschillende producten geprobeerd maar deze Lancaster Express Cleanser is ongetwijfeld mijn favoriet. Ik heb zelf een gecombineerde vette en droge huid die best heftig kan reageren op verzorgingsproducten en make-up maar ondanks het feit dat deze cleanser alcohol en parfum bevat doet hij veel voor mijn huid.

Een flesje bevat 400ml en kost normaal €20,55 maar is momenteel bij Lancaster in de aanbieding voor €16,44.

2 gedachten over “Lancaster Express Cleanser

    • De hoeveelheid alcohol lijkt wel mee te vallen. Ik maak er met gemak mijn ogen mee schoon en hij prikt niet, ook niet op eventuele wondjes. Mijn huid reageert heel snel op producten waardoor het een hele zoektocht is naar goede producten, echter op deze reiniger reageert mijn huid heel erg goed.
      Hij schuimt niet gelukkig, dat zorgt bij mijn huid vaak voor problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge