Layla 08 Thermo Gelpolish

Layla 02 Thermo Gelpolish bottle
Ik heb al eerder thermo gelpolishes van Layla op mijn blog gehad en vandaag deel ik weer zo’n mooi met jullie.

Thermo lakken kom je weer steeds vaker tegen. Een thermo lak verkleurd aan de hand van de temperatuur. Als je een kortere nagel hebt zul je dit effect vrijwel alleen zien als je je handen in koud dan wel warm water steekt, heb je daarentegen een langere nagel dan zal er een mooi ombre effect ontstaan omdat de vrije rand vanzelfsprekend een stuk lagere temperatuur heeft dan het nagelbed. Voor een gelpolish heb je een UV of LED lamp nodig!

Kleur

Deze thermo lak heeft twee kleuren, een warme en een koude. De warme kleur is een mooie, licht blauwe tint met een vrij warme ondertoon, de koude kleur is een diep paarse tint.

Layla 08 Thermo Gelpolish comparisson hot and cold

De lak reageert erg goed op temperatuurschommelingen. Het voordeel van een gelpolish thermo ten opzichte van een reguliere thermo lak vind ik wel dat het effect in de gelpolish goed blijft waar hij in een normale lak over de loop van tijd af gaat nemen.

Layla 08 Thermo Gelpolish hand holding bottle
Formule

Een gelpolish is altijd een stuk dikker dan een normale nagellak. Deze gelpolish is qua dikte erg fijn, je kunt op je gemak vier nagels voorzien van lak zonder dat de gelpolish gaat uitlopen en je weer van voren af aan kunt beginnen. Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat hij niet extreem krimpt, iedere gelpolish krimpt iets bij het uitharden maar bij deze valt het mee waardoor je niet met kale tips komt te zitten. Ook wordt hij niet heet onder de lamp. De dekking is erg goed, ik heb op de swatches slechts 1 dun laagje aangebracht.
Het verwijderen gaat ook zonder moeite. Je ruwt de bovenste laag iets op vervolgens leg je een, in aceton gedrenkt, watje op de nagel en pakt de vinger top in aluminium folie. Na 15 minuten kun je de gelpolish er vanaf wrijven. Probeer de gelpolish er nooit vanaf te trekken want dit zal de nagel ernstig beschadigen!

Finish

Zoals de meeste gelpolishes heeft ook deze een matte finish. Een gelpolish draag je niet zonder topcoat (tenzij het een one-step is). Op de swatches heb ik een dun laagje Layla Base- en Topcoat aangebracht. De topcoat geeft een waanzinnige glans maar beschermd de gelpolish ook tegen beschadigingen.

Layla 08 Thermo Gelpolish closeup nails

Ik ben fan van de thermo gelpolishes van Layla. Je hebt altijd een mooie manicure die tot minimaal twee weken keurig blijft. Ideaal voor op vakantie!

De gelpolishes van Layla zijn te koop bij Djasa.nl. De flesjes bevatten 10ml en kosten €20,90.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl.