Layla 12 Thermo Gelpolish

Layla Thermo 05 bottle
De thermo gelpolish die ik je vandaag laat zien is een prachtige rode tint. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

In de afgelopen maanden heb ik al erg veel prachtige thermo gelpolishes van Layla geplaatst. Vandaag heb ik er weer een voor je, dit keer een met een zéér subtiel effect.

Layla is een Italiaans cosmetica merk dat snel aan bekendheid raakt. Naast gelpolishes hebben zijn ook reguliere nagellakken en andere make-up artikelen in het assortiment. Layla is sinds dit jaar in Nederland verkrijgbaar via de importeur Djasa en de bekende webshop Pretty Polish.

Een gelpolish is een combinatie tussen een nagellak en een gel met het voordeel van beiden. De gelpolish heeft vaak prachtige kleuren en blijft, indien correct aangebracht tot 3 weken zitten. Dit hangt natuurlijk wel af van de conditie van groeisnelheid van je nagels. Ik laat het vaak twee weken zitten en dan haal ik het eraf omdat de uitgroei bij mij dan te groot is. Het grote voordeel van een gelpolish is dat het je nagels ook verstevigd, en als je de kleur zat bent lak je er gewoon een andere nagellak overheen.
Een gelpolish is wel veel duurder dan een normale nagellak, het is ook een ander product dus je kunt het qua prijs niet met elkaar vergelijken.

Een thermo lak kan een reguliere nagellak zijn of, zoals in dit geval, een gepolish. Een thermo lak heeft naast een basis kleur vaak nog 1 of meer kleuren die zichtbaar worden als de temperatuur daalt of stijgt.

Kleur

Layla 12 heeft als basis een klassieke rode kleur met een wat koelere ondertoon. De kleur die zichtbaar wordt als de temperatuur zakt is een diepe en warme rode kleur.

Layla 12 Thermo Gelpolish hand holding bottle
Het verschil tussen beide kleuren is zéér subtiel dat het bijna niet opvalt. Dat geeft hem ook wel iets speciaals vind ik.

Layla 12 Thermo Gelpolish hot and cold comparisson
Formule

Vaak zijn gelpolishes een stuk dikker dan een normale nagellak, in dit geval is dat niet zo. De formule van Layla 12 is erg aan de dunne kant, toch kun je er prima mee werken. Ik werk zelf altijd graag in dunne laagjes en dat is bij een dunnere lak ook wel nodig om te voorkomen dat hij uit gaat lopen. De dekking is erg goed, op de foto zie je slechts 1 dun laagje!

De gelpolishes van Layla hebben een erg prettig kwastje, de haren zijn netjes recht afgesneden. Hier onder een foto van het kwastje uit een andere Layla gelpolish.

Layla 06 Thermo bottle & brush

Finish

De finish die je op de foto ziet is die van Layla Base & Topcoat. Gelpolishes zijn doorgaans niet bedoeld om zonder topcoat te dragen (de one step uitgezonderd). De glans van deze topcoat is waanzinnig en blijft ook tot drie weken mooi. Over deze topcoat komt binnenkort een aparte review.

Layla 12 Thermo Gelpolish closeup nails
Layla 12 Thermo Gelpolish kost €20,90 en is verkrijgbaar bij Djasa. Om een gelpolish te kunnen gebruiken heb je een base & topcoat nodig alsook een UV/LED lamp.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar geeft wel mijn oprechte mening over het product weer.

Bekijk hier de andere thermo gelpolishes van Layla.