Layla 15 thermo gel polish

Layla 15 thermo gel polish bottle
Over gel polishes heb ik nog niet veel geschreven, dus tijd voor een mooie thermo gel polish.

Layla is een Italiaans cosmetica merk wat in Nederland niet zo bekend is en dat is jammer want hun producten zijn erg leuk en kwalitatief ook erg goed.
Vorige week heb ik al een normale nagellak van Layla laten zien met de toepasselijke naam Italian Blue Sky. Vandaag is het de beurt aan een thermo gel polish.

Het flesje is voor ieder thermo gel lakje gelijk, boven op de dop zit een stickertje met het nummer. Jammer dat de thermo’s geen leuke naam hebben, de naam is soms al een reden om een lakje aan te schaffen.

Voor wie nog niet bekend is met gel polishes en thermo even een korte introductie. Een gel polish is een nagellak die je na het opbrengen nog moet uitharden onder een LED of UV lamp. De lak is na het uitharden direct droog, je moet alleen even het plaklaagje verwijderen en dan ben je klaar. Een gel polish blijft tot 2 à 3 weken netjes, het hangt ook erg af van de snelheid waarmee je nagels groeien en of het kundig is aangebracht.

Een thermo lakje veranderd van kleur naar gelang de temperatuur hogen of lager wordt. Thermo lakken zijn er in gel polish maar ook als normale nagellak.

Kleur

Deze nummer 15 van Layla is een lakje dat roze is als hij koud is en paars als hij warm is.
In deze lak zit ook een heel licht roze glitter waardoor hij een feestelijke uitstraling krijgt.

Layla 15 thermo gel polish hand holding bottle
De “warme” kleur.

Persoonlijk vind ik thermo’s het leukste als je een vrij brede vrije rand hebt waardoor je een mooi ombre effect op de nagel krijgt.

Layla 15 thermo gel polish closeup nails
De “koude” kleur.

Formule

De formula van gel polishes is een stroperiger dan die van een normale nagellak. Door de glitter is deze specifieke gel polish ook iets dikker van structuur. Hij is erg fijn aan te brengen en loopt niet uit waardoor je op je gemak de andere nagel kunt lakken. Qua dekking is hij prima, aan twee dunne laagjes heb je voldoende voor een mooi dekkend geheel. De lak trekt ook mooi glad.
Wat ik erg prettig vind aan de Layla gel polishes is dat ze niet krimpen. Bij de goedkopere gel polishes zie je vaak dat ze bij het uitharden onder de lamp krimpen.

Layla 15 thermo gel polish closeup nails 3

Finish

De finish van deze lak is vrij matte maar een gelpolish is niet geschikt om zonder topcoat te dragen. Ik heb op de swatches de gel polish topcoat van Layla gebruikt en die geeft een schitterende glans.

Layla 15 thermo gel polish macro

Deze lak reageert snel op warme en koude temperaturen en dat effect houdt ook vrij lang aan.
Ik was nog niet bekend met de gel polishes van Layla maar ik ben aangenaam verrast. Ze zijn erg mooi en fijn aan te brengen.

De gel polishes van Layla bevatten 10ml en kosten €20,90. Je kunt deze mooie gel polish kopen bij Djasa.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl