Layla 16 Thermo Gel Polish

Layla 05 Thermo Gelpolish bottle
Vandaag heb ik weer een mooie thermo gel polish voor je van Layla.

Layla is een Italiaans cosmetica merk dat onder andere een zeer uitgebreide collectie aan (gel) nagellakken in haar assortiment heeft. De Thermo Color lijn is er één van. De collectie bestaat uit gel polishes met een thermo effect. Thermo lakken verkleuren onder temperatuurwisselingen en hebben vaak twee kleuren.

Ik heb al reeds een hoop thermo lakken van Layla gereviewd en vandaar is het de beurt aan nummer 16, ik vind het nog altijd jammer dat ze geen “catchy” naam hebben.

Kleur

Layla 16 heeft een mooie roze/paarse kleur als hij warm is en een diep paarse tint als hij koud is. De gel polish zit bomvol met mooie zilveren hex glittertjes in een kleine maat. Door de glitter krijgt deze lak nét dat beetje extra.
Een thermo lak vind ik persoonlijk het mooist op een langere nagel. Doordat het nagelbed warmer is dan de vrije rand zul je altijd een mooi ombre effect op je nagels hebben. Bij de kortere nagel zul je het verschil wat minder subtiel zien.

Layla 16 Thermo Gel Polish hand holding bottle

Formule

Een thermo lak veranderd dus van kleur als hij warmer of kouder wordt. De thermo’s van Layla reageren erg goed en snel op de veranderingen in temperatuur en dit effect houdt ook lang aan. Bij de goedkopere thermo lakken kan het effect na verloop van tijd afnemen of zelf geheel verdwijnen tijdens het dragen. Dat is bij Layla niet het geval. Inmiddels heb ik al 3,5 week een thermo gel polish van Layla op mijn teennagels en die reageert nog steeds erg goed.

Layla 16 Thermo Gel Polish closeup nails

De formule van de Layla lakken is erg prettig. Hoewel een gel polish, zeker met een glitter, vaak wat aan de dikke kant is brengt deze nummer 16 heel erg fijn aan. Hij loopt ook niet snel uit waardoor je op je gemak verschillende nagels kun voorzien van een laagje lak alvorens uit te harden in de lamp.

Layla 16 Thermo Gel Polish comparison hot and cold

Finish

Gel polishes hebben van zichzelf vrijwel altijd een matte finish. Een gel polish is echter niet geschikt om zonder base- en topcoat te dragen. Op de swatches heb ik een laagje Layla Base- & Topcoat aangebracht. Deze geeft een schitterende glans die ook lang mooi blijft. Daarover binnenkort een aparte review.

Layla 16 Thermo Gel Polish macro

Deze kleur vind ik zelf erg mooi, het verschil tussen beide kleuren is erg subtiel en vloeiend.

Layla 16 Thermo Gel Polish bevat 10ml en kost €20,90 en is te koop bij Djasa.nl.

LET OP! Om een gel polish te kunnen gebruiken heb je een gel base- en topcoat nodig en een UV/LED lamp . Beiden te koop bij Djasa.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl.