Layla 64 Blue Violet

Layla 64 Blue Violet bottle

Onlangs kreeg ik deze prachtige, bijna duochrome nagellak van Layla binnen en vandaag deel ik de swatches met jullie.

De Ceramic Effect lijn van het Italiaanse cosmetica merk Layla is enorm, hij omvat ruim vijftig kleuren! De nagellakken uit deze lijn zijn dusdanig ontwikkeld dat ze zonder base- en topcoat gedragen kunnen worden zonder dat de natuurlijke nagel zal verkleuren. Ik heb dat bij diverse Ceramic Effect lakken uitgetest en ik heb inderdaad nog nooit verkleurde nagels aan deze lakken overgehouden.

Kleur

Layla Blue Violet is een schitterende metallic lak die overheersend paars is maar als het licht er in een bepaalde hoek op schijnt is hij ook blauw en soms ontdek je een vleugje goud. Het zijn subtiele verschillen die deze gave kleur echt heel erg mooi maken.

Layla 64 Blue Violet hand holding bottle

Als je de macro opname van deze lak bekijkt dan kun je zien dat er kleine deeltjes inzitten die verschillende kleuren hebben.

Layla 64 Blue Violet macro

Formule

Qua formule is Layla Blue Violet iets dun maar niet hinderlijk. Hij is zeer goed en moeiteloos aan te brengen en trekt zich ook mooi recht waardoor je een mooie en strakke manicure krijgt. Op de swatches heb ik drie heel dunne laagjes aangebracht, op zich is hij met twee laagjes wel dekkend maar een derde geeft hem nét even iets meer diepte en omdat het een dunne lak is is het ook niet zo erg dat je een derde laagje aanbrengt. Ondanks dat de lak ontzettend veel pigment bevat kun je hem zonder problemen zonder basecoat dragen. Ik kan me voorstellen dat je het tricky vind, dat had ik ook, maar hij zal de nagels écht niet verkleuren.

Layla 64 Blue Violet closeup nails

De Layla Ceramic Effect lakken zitten in een mooi, lang flesje en bevatten ook een lang kwastje. Het is een prettig kwastje om mee te werken, de haren waaieren mooi uit op de nagel.

Layla 64 Blue Violet bottle and brush

Finish

Van zichzelf heeft Layla Blue Violet een prachtige hoogglans finish. Hij droogt vrij snel op en blijft lang netjes zitten. Ik heb hem 5 dagen gedragen en op wat tipwear na had ik geen schade kunnen ontdekken. Dat is echt niet verkeerd zeker zonder base- en topcoat. Met een matte finish is hij ook heel erg mooi.

Layla 64 Blue Violet matte finish hand holding bottle

Ik vind dit echt een waanzinnig mooie kleur. Layla Blue Violet kost €7,75 en is te koop bij Djasa.