Layla Acid Green

Layla Acid Green hand holding bottle name

Soms verwacht je door de naam van een lak een totaal andere kleur, dat is ook het geval bij Layla Acid Green.

Bij de naam Acid Green verwachtte ik eigenlijk een gif groene, bijna neon kleur maar niets blijkt minder waar, het is een prachtige licht groene kleur.

De gelpolishes van Layla zijn kwalitatief zeer goed. Een gelpolish is een combinatie tussen een gel en een nagellak. Als de gelpolish goed is aangebracht kan hij blijven zitten tot wel drie weken lang. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de conditie van je natuurlijke nagels. Maar wie dat nu niet, drie weken prachtig gelakte nagels?!

Kleur

Zoals ik dus al zei verwachtte is een heel andere kleur bij de naam maar Layla Acid Green is een heel mooie, zachte groene kleur. Zo’n kleur die je direct in lente sferen brengt. De kleur heeft een wat gele ondertoon waardoor hij iets koeler lijkt te zijn.

Layla Acid Green hand holding bottle

Formule

Normaal gesproken zijn gelpolishes wat aan de dikke kant, bij Layla Acid Green valt dat wel mee, ik vind hem zelfs iets aan de dunne kant. Omdat hij iets dunner is moet je wel opletten dat je niet in te dikke laagjes werkt. Op de swatches zie je twee heel dunne laagjes en dat maakt hem volledig dekkend. De gelpolish levelt goed uit waardoor je een prachtig glad resultaat hebt. Qua krimpen valt het ook erg mee, hij krimpt maar heel minimaal. Als je de vrije rand goed sealt zul je van het krimpen niets merken.

Layla Acid Green hand holding bottle

De flesjes zijn niet heel erg spannend, het is een simpel mat zwart flesje met een witte opdruk. Het stickertje boven op het dopje geeft aan welke kleur het is. De kleuren van de stickertjes komt eigenlijk nooit goed overeen met de kleur die erin zit, hoewel het bij Layla Acid Green wel redelijk de kleur benaderd.

Het kwastje is erg prettig. Het neemt voldoende product op waardoor je, bij een kortere nagel, meerdere nagels kunt lakken voordat je opnieuw product moet pakken.

Layla Acid Green bottle and brush

Finish

Layla Green Acid is geen one-step gelpolish dus je zult moeten werken met een base- en topcoat. De glans die je op de swatches ziet is van Layla Base & Shiny Top Coat. De glans is prachtig en die blijft ook mooi tot je het product van de nagel verwijderd.

Layla Acid Green closeup nail

Deze schitterende Layla Acid Green kun je kopen bij Djasa, hij bevat 10ml en kost €14,95. Je hebt bij deze gelpolish ook een base- en topcoat nodig, ik kan je Layla Base & Shiny Top Coat zeker aanraden, ook deze bevat 10ml en kost €14,90, te koop bij Djasa.

Let op! Om een gelpolish aan te brengen heb je een UV of LED lamp nodig. Mijn voorkeur gaat uit naar een 36watt UV tunnel lamp. Bij lampen met minder vermogen vind ik het resultaat een stuk minder mooi.

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.