Layla Black Seduction

Layla Black Seduction bottle and brush

Enkele jaren geleden kwamen de eerste grote merken met magnetische lakken. De hype duurde niet heel lang en de magnetische lak verdween een beetje maar sinds kort zie je ze steeds meer terugkomen! Vandaag laat ik je een magnetische gelpolish zien van Layla.

Een magnetische lak bevat metalen deeltjes die je met een magneetje kunt beïnvloeden waardoor je mooie patronen op de nagel kunt maken. Het geeft een leuk en speels effect op de nagel.

Kleur

Layla Black Seduction is, anders dan de naam doet vermoeden, geen zwarte lak maar neigt hij eerder naar een donkere antraciet kleur. De metalen deeltjes zijn lichter van kleur. Door de magneet boven de natte lak te houden kun je een patroon in de lak maken. Hoe dichterbij en hoe langer je de magneet boven de lak houdt des te heftiger wordt het effect.

Layla Black Seduction bottle and brush 2

Ik heb op de swatches gekozen voor een schuin streepje maar met wat handigheid kun je er van alles van maken. In het filmje hieronder kun je goed zien dat de streepjes ook lijken te bewegen onder bepaalde licht inval.

De lak bevat heel fijne metallic deeltjes zoals je op onderstaande macro opname duidelijk kunt zien.

Layla Black Seduction macro

Formule

Gelpolishes zijn meestal wat dikker dan een gewone nagellak maar bij Layla Black Seduction valt dat erg mee. De lak heeft een fijne structuur om mee te werken. Hij is niet te dun waardoor hij niet snel uitloopt, je kunt dus gerust meerdere nagels tegelijk lakken voordat je de lamp in gaat. Het magneetje zit bovenop het dopje van het flesje. Het is wel aan te raden om snel te werken omdat het effect van de magneet langzaam minder wordt zolang de gelpolish niet uitgehard is. Ik hou de magneet op 1 à 2 mm afstand van de nagel en wacht ongeveer 20 seconden voor een mooi en intens effect.

Layla Black Seduction closeup nails 2

De flesjes zijn hetzelfde als de standaard gelpolishes van Layla enkel hebben de magneet lakken een sticker om de dop waarop duidelijk de naam staat en ook dat het om een magnetische lak gaat. Op de plaats waar normaal de naam van de lak staat zit nu een magneetje geplakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een losse magneet prettiger vind werken dan dit systeem met het magneetje op de dop.

Layla Black Seduction bottle and brush

Finish

Layla Black Sedution is geen one-step gelpolish, dat wil zeggen dat je een aparte base- en topcoat nodig hebt. Layla heeft daar een ontzettend fijn product voor namelijk de Layla Base & Shiny Top Coat. Dit product kun je, zoals de naam al zegt, gebruiken als basecoat en topcoat. De glans van deze Base & Shiny Top Coat is waanzinnig en die blijft ook mooi tot het moment dat je het product van de nagels verwijderd. De glans die je op de swatches ziet is die van Layla Base & Shiny Top Coat.

Layla Black Seduction closeup nails

Gelpolishes harden niet uit in de lucht zoals een normale nagellak dat wel doet. Om een gelpolish te dragen is het nodig om de laagjes uit te harden in een UV of LED lamp. De Layla gelpolishes werken onder zowel UV als LED licht dus het is niet nodig er een nieuwe lamp voor aan te schaffen.
Layla Black Seduction kost €14,95 en is te koop bij Djasa. Ook de Base & Shiny Top Coat koop je bij Djasa en deze kost €14,90.

Wat vind jij van magnetische lakken? Ik heb ze weer herontdekt en vind ze toch wel erg leuk!

Fijne dag!

– X-

Tamara

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.