Layla Brilliant Due topcoat

Layla Brilliant Due Topcoat bottle

Heel lang is Sally Hansen Insta-Dri mijn favoriete topcoat geweest. Tot ik kennis maakte met deze topcoat van Layla.

Een topcoat is bijna altijd onmisbaar voor een mooie manicure, hij beschermt de kleur en kan hem wat meer diepte geven en natuurlijk een prachtige glans. Er zijn ontzettend veel verschillende topcoats op de markt maar niet allemaal zijn ze even fijn in gebruik.

Wat vind ik belangrijk in een topcoat?

Een topcoat moet van mijn eigenlijk aan twee eisen voldoen:

  1. Hij moet een mooie en blijvende glans geven,
  2. hij moet een goede bescherming tegen chippen en tipwear bieden.

Toen in de Brilliant Due topcoat van Layla toegestuurd viel het flesje als eerste op, want om heel eerlijk te zijn is hij echt spuuglelijk. Daar moet je even doorheen kijken want hij is echt heel prettig!

Formule

Het is een vrij dunne topcoat, waar Sally Hansen Insta-Dri een stroperige substantie heeft. Je hebt niet heel veel nodig om een egaal laagje op de nagel te leggen. Het vloeit behoorlijk uit dus let op dat je hem niet te dik aanbrengt. De geur valt ook op, hij ruikt met het aanbrengen heel erg sterk en als hij opgedroogd is houdt hij heel lang een zoetige geur aan. Wat ook wel fijn is is dat hij niet snel dik wordt!

Er zijn lakken, zoals de holografische lakken, die je vrijwel altijd zonder topcoat draagt omdat een topcoat het effect teniet kan doen. Toen ik de Layla Brilliant Due topcoat binnenkreeg had de importeur mij al verteld dat hij ook werkt op holografische lakken. Ik was daar eerlijk gezegd wel wat sceptisch over want waarom zou deze topcoat wel werken waar alle anderen faalden? Ik heb het geprobeerd en ik moet haar gelijk geven, het holografische effect is nog net zo mooi aanwezig als zonder topcoat!

Layla Mercury Twilight hand holding bottle

Op bovenstaande foto zie je Layla Mercury Twilight met daarop de Brilliant Due topcoat. Ik stond echt perplex van dit resultaat! Waanzinnig!

Layla Brilliant Due Topcoat bottle and brush

Het flesje is niet mooi, daar kunnen we kort over zijn. Het dopje is erg smal en klein en dat is wel even wennen. Het kwastje is wel heel erg prettig, het neemt veel lak op, je moet hem dus goed afstrijken langs de hals.

Finish

Ondanks dat hij niet als zodanig wordt verkocht is de Layla Brilliant Due topcoat wel degelijk een quick-dry topcoat. Binnen een minuutje is de lak touch dry. De glans is fenomenaal!

Hierboven zie je een nailart design dat ik heb afgemaakt met de Layla Brilliant Due topcoat. Zoals je kunt zien is de glans echt waanzinnig mooi, deze houdt ook aan tot je de lak verwijderd!

Ook op het design hierboven zie je de topcoat.

De Layla Brilliant Due topcoat bevat 10ml en kost €7,95, je koopt hem bij Djasa.

Vergeet je de Aura by Swarovski Crystal Gloss winactie niet!

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat
mijn oprechte en eerlijke mening.