Layla Cloudy Violet

Layla Cloudy Violet bottle

De laatste maanden heb ik je de lakken uit de Layla Hologram Effect laten zien en vandaag is het al weer tijd voor de laatste.

De Hologram Effect collectie is inmiddels al behoorlijk wat jaren oud maar de holografische lakken zijn nog altijd hot and happening. De kwaliteit van de holografische lakken van Layla zijn bijzonder goed. Ik ben zelf echt gek op holo’s maar er zijn er maar weinig die echt goed zijn. Het effect in dit soort lakken wordt veroorzaakt door spectraflair, dit zijn kleine deeltjes die het licht breken waardoor een prisma effect zichtbaar wordt. Hoe meer spectraflair er in een lak zit hoe heftiger het effect zal zijn. Spectraflair is echter een enorm kostbaar ingrediënt en daardoor zijn de mooiste holo’s ook gelijk het duurst.

De Hologram Effect collectie van Layla bevat de volgende kleuren:

Kleur

Layla Cloudy Violet is een paarse kleur met een wat blauwe en dus koele ondertoon. Het is een vrij donkere kleur die zelfs door het holografische effect goed zichtbaar blijft. Het effect is bij Cloudy Violet wat minder heftig aanwezig dan bij de meeste andere Hologram Effect lakken maar alsnog is hij heel erg gaaf!

Layla Cloudy Violet hand holding bottle

Formule

De formule van Layla Cloudy Violet is erg dun waardoor je niet in dikke laagjes kunt werken want dan zal hij uitlopen in de nagelriemen. Toch is er desondanks wel heel prettig mee te werken. Qua pigmentatie is hij niet de beste uit de collectie, op de swatches zie je drie dunne laagjes en daarmee is hij volledig dekkend. Het mooiste effect krijg je op een zo glad mogelijk nageloppervlak. De Layla Hologram Effect lakken worden geleverd met een speciale buffervijl waarmee je je nagels optimaal kunt voorbereiden zodat je het maximale effect uit de lak kunt halen.

Layla Cloudy Violet closeup nails

De diverse collecties van Layla komen in verschillende flesjes, de Hologram Effect collectie zit in een kort, breed en rond flesje. Het dopje is ook vrij breed maar ligt wel prettig in de hand. Het kwastje is vrij kort en niet al te breed, het is van een fijne kwaliteit waardoor je er netjes mee kunt werken.

Layla Cloudy Violet bottle and brush

Finish

Zoals veruit de meeste holo’s droogt ook Layla Cloudy Violet op met een semi matte finish. Omdat holo’s toch vrij kwetsbaar zijn en snel beschadigen is een topcoat aan te raden. Ik heb lang gezocht naar een topcoat die het holografische effect behoud en die heb ik gevonden in de Layla Brilliant Due topcoat. Nu kun je nog langer genieten van mooie nagels!

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel, dit is een extreme vergroting.

Layla Cloudy Violet macro

Layla Cloudy Violet bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Klik hier om de andere kleuren uit de Layla Hologram Effect collectie te bekijken.

Dit artikel bevat gesponsorde producten 
maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.