Layla Coral Glam

Layla Coral Glam bottle
Layla Coral Glam

Vorige week liet ik jullie al een prachtige blauwe holo van Layla zien, Ocean Rush. Vandaag is het de beurt aan zijn roze zusje, Coral Glam.

Layla is een Italiaans cosmetica merk dat echt ontzettend goede nagellakken op de markt brengt. Ik ben sinds kort fan van dit merk maar dat zul je waarschijnlijk wel doorhebben.

De Hologram Effect collectie bevat de volgende kleuren:

 

Kleur

Coral Glam is een licht roze lak met een enorm hoog percentage spectraflair. Spectraflair is een zéér fijn pigment dat licht weerkaatst als een regenboog. Deze Coral Glam heeft een zogenaamd lineair effect wat betekend dat je een echt regenboogje op je nagels ziet. Spectraflair is een ontzettend duur pigment dat ook niet heel goed verkrijgbaar is door regelgeving in de EU. Goedkopere holografische lakken bevatten vaak een vrij laag percentage spectraflair waardoor het effect beduidend minder spectaculair is. De holo’s van Layla zijn vrij kostbaar maar het effect is ook wel oogverblindend mooi!

Layla Coral Glam hand holding bottle
Formule

Het is een wat dunnere lak die wel heel fijn aan te brengen is. Je moet wel in dunne laagjes werken om te voorkomen dat hij in de nagelriemen en -wallen loopt. Dunne laagjes hebben wel mijn voorkeur omdat het resultaat dan vaak een stuk strakker is.

Layla Coral Glam closeup nails

Bij het aanbrengen van het eerste laagje lijkt hij heel erg sheer maar dat trekt weg zodra hij opdroogt. Op de swatches heb ik drie dunne laagjes aangebracht.
Als de lak nat is zie je nog niets van het holografische effect. Het is dan een roze lakje met een zilveren shimmertje erin. Tot hij droog is, dan komt het holo effect naar boven en hoe!

Layla Coral Glam comparisson wet and dry NL
Een holo is niet erg vergevingsgezind wat betreft oneffenheden op de nagel, ieder krasje wordt extra benadrukt. Je kunt de nagel bufferen of een ridgefiller aanbrengen om het nageloppervlak wat strakker te maken. Qua droogtijd is ook deze Coral Glam, net als Ocean Rush, bizar goed. Als je bij de pink begint met lakken is deze droog en hard zodra je met de duim klaar bent.

Finish

Layla Coral Glam heeft een matig glansje maar dat is niet zo erg aangezien het holografische effect enorm is. Een topcoat raad ik zelf niet aan bij dit soort lakken, het haalt het effect toch wat naar beneden.

Layla Coral Glam macro

De Layla holo’s zijn wel de mooiste holo’s die ik bezit. Ik heb behoorlijk wat dit soort lakken liggen want ze zijn veruit mijn favorieten maar geen enkele die in de buurt komt.

Layla Coral Glam is te koop bij Djasa.nl. De flesjes bevatten 10ml en kosten €12,95.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.