Layla Metal Sense 11

Layla 11 bottle

Duochromes zijn dit najaar erg populair. In navolging van verschillende andere merken heeft ook Layla een duochrome serie op de markt gebracht.

Layla brengt met de Metal Sense collectie twaalf prachtige, duochrome nagellakken op de markt. Ik heb onlangs een aantal kleurtjes uit de Metal Sense collectie opgestuurd gekregen en vandaag laat ik jullie de swatches zien.
De lakken uit de Metal Sense collectie hebben helaas geen fancy namen maar nummers, ze lopen van T01 tot en met T12. Vandaag laat ik je T11 zien.

Kleur

Layla Metal Sense 11 laat in het flesje niet echt een dominante kleur zien, zowel de gouden als de koper kleur komen goed naar voren. Op de nagel zie je dat de koper kleur iets meer de overhand neemt en de gouden kleur zie je als een prachtige shimmer eroverheen komen onder bepaalde licht omstandigheden. Het is een prachtige, erg subtiele kleur. Voor mij zou hij bijna door kunnen gaan voor een wat meer aanwezige nude tint.

Layla 11 hand holding bottle

Als je inzoomt op de lak dan zie je dat er ook paarse deeltjes inzitten. Deze zie je niet met het blote oog maar ze geven de lak wel een warme ondertoon.

Layla 11 macro

Formule

Layla Metal Sense 11 heeft een zeer prettige formule. Bij het eerste laagje lijkt hij enorm sheer te zijn maar bij het tweede laagje is dat al een stuk minder. Je zou het met twee laagjes afkunnen maar ik vond dat een derde laagje nét even wat meer diepte gaf aan deze prachtige kleur. Op de swatches heb ik dan ook drie dunne laagjes aangebracht. Wat ik zelf heel prettig vind is dat hij geen brushstrokes laat zien. Metallic lakken kunnen vaak behoorlijk wat kwaststreken laten zien waardoor ze toch een stuk minder mooi worden maar dat is in dit geval totaal niet zo.

Layla 11 closeup nails

De Layla Metal Sense lakken komen in een zelfde flesje als de Layla Ceramic Effect lakken met als enige verschil dat de Metal Sense lakken een mooi, glimmend gouden dopje hebben. Het gouden dopje geeft het flesje een luxe uitstraling. Het is een vrij lang flesje en daarom is ook het kwastje erg lang. Het is wel een erg prettig kwastje, de haren zijn van goede kwaliteit en netjes recht af gesneden. Je kunt heerlijk werken met dit kwastje.

Layla 11 bottle and brush

Finish

De glans die je op de swatches hierboven ziet is de originele finish van Layla Metal Sense 11. Hij is prachtig. De Ceramic Effect collectie is gemaakt om zonder base- en topcoat te dragen maar ik ben er niet zeker van of dat bij de Metal Sense collectie ook het geval is. Ik heb hem echter zonder base- en topcoat gedragen en heb geen problemen ervaren. De houdbaarheid van deze beauty is erg goed, zonder base- en topcoat had ik op dag 5 pas de eerste tipwear maar er was nog geen enkele chip te bekennen.
Ik vind hem met een glanzende finish prachtig maar matte vind ik hem misschien nog wel mooier

Layla 11 matte finish hand holding bottle

Dit is zo’n kleurtje die ik vaker ga dragen. Vanaf het moment dat hij binnen kwam heb ik hem al een aantal keren gedragen. Heerlijke kleur die ook prima geschikt is voor de herfst.
Je kunt Layla Metal Sense 11 kopen bij Djasa, hij kost €6,95.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.