Layla Misty Blush

Layla Misty Blush bottle

Deze mooie, warme holografische lak komt uit de Hologram Effect collectie van Layla en is een geduchte concurrent voor de Color Club holografische lakken.

Het Italiaanse cosmetica merk Layla begint langzaam maar zeker terrein te winnen in de Nederlandse cosmetica markt. En terecht want de producten van dit mooie merk zijn ontzettend goed. Een van mijn favoriete lijnen van Layla is toch wel de Hologram Effect lijn, een verzameling van schitterende holografische lakken die zich, wat mij betreft, kunnen meten aan de Color Club holografische lakken.

De Hologram Effect collectie bestaat uit de volgende, prachtige kleuren.

 

Kleur

Layla Misty Blush is een licht paarse kleur die een wat koele ondertoon heeft. Als er geen direct (zon) licht op schijnt is het een mooie, en redelijk subtiele kleur. Bij het minste beetje licht komt er een prachtig en sterk regenboog effect tevoorschijn. Dit effect wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van spectraflair, dit ingrediënt bevat minuscule holografische deeltjes. Hoe meer spectraflair een lak bevat hoe heftiger het regenboog effect wordt.

Layla Misty Blush hand holding bottle

Formule

Layla Misty Blush is een vrij dunne lak, je kunt dus niet in dikkere laagjes werken want dan zal hij uitlopen in de nagelriemen. Op de swatches zie je twee heel dunne laagjes, dit geeft een geheel dekkend resultaat. De lak droogt erg snel, let wel goed op dat de laagjes echt droog zijn want als je te snel de volgende laag aanbrengt dan kan het gebeuren dat je de onderliggende laag wegveegt.
Bij een holografische lak is het heel belangrijk dat het nagel oppervlak zo glad mogelijk is, de Layla Hologram Effect lakken worden dan ook geleverd met een speciale buffervijl. Bij een nagel oppervlak dat niet glad is zal het holografische effect duidelijk minder spectaculair zijn.

Layla Misty Blush closeup nails

De Layla lakken hebben een erg prettig kwastje. Het kwastje zelf is niet al te lang maar de haren zijn flexibel genoeg om de nagel goed te volgen en het is ook recht afgesneden. Je kunt met dit kwastje erg netjes werken.

Layla Misty Blush bottle & brush

Finish

Zoals vrijwel alle holografische lakken droogt ook Layla Misty Blush vrij matte op. De finish valt echter niet meer op als het regenboog effect zichtbaar is. Ik breng zelf over een holografische lak geen topcoat aan omdat daardoor het effect teniet gedaan wordt. Ik ben nog altijd op zoek naar dé topcoat voor een holo. Dit soort lakken staan erom bekend dat ze heel snel beschadigen.

Hieronder zie je een macro foto van de lak op mijn nagel, dit is een extreme vergroting.

Layla Misty Blush macro

Layla Misty Blush bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.