Layla No Lamp Gel Polish

Layla No Lamp bottles

We kennen allemaal de “gellakken zonder lamp”, vele merken hebben deze lakken in hun assortiment. Zijn dat eigenlijk wel gellakken? Nee, dat zijn ze niet ze missen de UV sensitieve ingrediënten die een lak een gellak maakt. Zijn het slechte lakken? Nee, absoluut niet! Echter heeft Layla met haar nieuwe lijn wél een primeur. Deze lakken zijn wel degelijk gellakken die zonder lamp gebruikt kunnen worden! Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Ik schreef eerder al erg enthousiast over de OPI Infinite Shine lakken en ook over de lakken van Caption. Beiden zijn nagellakken die een prachtige glans hebben die blijft zitten tot je het product verwijderd. De lakken blijven ook langer en beter op de nagel zitten. Door de betere duurzaamheid en de mooie glans hebben ze de uitstraling van een gellak. Ze zijn het echter niet.

Toen ik van de Nederlandse importeur van Layla, Djasa nagellakken, hoorde dat Layla met een “No Lamp” gellak uit zou komen was ik sceptisch. Ik ging ervan uit dat het een soortgelijk product als OPI Infinite Shine, Caption of Sally Hansen Miracle Gel zou zijn. Toen ik de producten binnenkreeg en de ingrediënten bekeek viel me direct iets op, deze lakken bevatten een UV sensitief bestanddeel dat ook in gelpolishes voorkomt maar niet in de nagellakken van de andere merken.

Layla No Lamp bottles on top

Gelpolishes zijn gemaakt van monomeren, deze monomeren worden polymeren onder invloed van UV straling. De Layla No Lamp Gel Polishes bevatten deze monomeren in tegenstelling tot al de gel look a likes die op de markt verkrijgbaar zijn.
Het polymerisatie proces in de No Lamp Gel Polishes begint onder invloed van daglicht. In een tijdsbestek van vijf dagen bereikt het product zijn maximale sterkte, daarna zal het langzaam afbreken.
Het product ruikt en droogt als een normale nagellak maar verkrijgt zijn sterkte dus in de loop van de dagen. Je kunt het product ook prima in de avond aanbrengen.

De collectie bestaat uit twaalf kleuren. Het zijn niet echt unieke kleuren maar Layla kennende wordt de collectie binnen zeer korte tijd aanzienlijk vergroot als de animo voor het product groot is.

De collectie bevat de volgende twaalf kleuren:

Layla Straight White hand holding bottle

1 Straight White

Layla Just Like Milk hand holding bottle

2 Just Like Milk

Layla Principink hand holding bottle

3 Principink

Layla Lazy Brown hand holding bottle

4 Lazy Brown

Layla Dirty Vanilla hand holding bottle

5 Dirty Vanilla

Layla Tonka hand holding bottle

6 Tonka

Layla Wondered hand holding bottle

7 Wondered

Layla Red Vegas hand holding bottle

8 Red Vegas

Layla Live Red hand holding bottle

9 Live Red

Layla Purple Dance hand holding bottle

10 Purple Dance

Layla Imperial hand holding bottle

11 Imperial

Layla Carbon Black

12 Carbon Black

Ondanks de uitleg van Layla was ik toch sceptisch. Ik heb direct een aantal kleuren uitgetest. Ik heb de lakken laat op de avond gelakt met enkel een bureau lampje. Wat mij opviel was dat de primer meer weg heeft van een gellak dan een nagellak. Zowel de primer, de kleur als de topcoat waren allen razendsnel droog. Binnen de tijd van 15 minuten was de lak dusdanig hard dat ik er met een metalen bokkenpootje behoorlijk hard tegenaan kon tikken. Er ontstonden geen deukjes. Als je de onderstaande video met geluid bekijkt dan kun je horen hoe hard de gelpolish is na 15 minuten.

 

Inmiddels zit het al een behoorlijk aantal dagen op mijn nagel en ik kan geen tipwear of andere schade ontdekken. Een andere dame die de lakken test heeft de dag na het aanbrengen fanatiek in de tuin gewerkt en zelfs dat heeft de Layla No Lamp Gel Polish goed doorstaan! Ik kreeg al een paar keer de vraag hoe je dit product dan kunt verwijderen. Nou heel simpel zo bleek vanmiddag. Ik heb de lak simpel kunnen verwijderen met een potje met sponsje en nagellak remover zonder aceton. Je hoeft dus niet meer te weken!

Layla No Lamp bottles mess

Het aanbrengen gaat als een normale nagellak. In tegenstelling tot een gelpolish hoef je bij de Layla No Lamp Gel Polishes de nagel niet op te ruwen voordat je begint. Ik vind het zelf altijd prettig om de nagel wel mooi vet vrij te maken en de nagelriemen even terug te duwen.

Layla No Lamp primer bottle

Je begint met het aanbrengen van de Base Primer. Deze lak heeft een vrij dikke substantie die meer op een gelpolish lijkt dan op een normale nagellak. Hij brengt prettig aan en is heel erg snel droog.

Layla No Lamp color bottle

Als de primer droog is dan breng je de kleur aan. Voor de meeste kleuren zijn twee laagjes nodig en voor een enkeling is slechts een laagje voldoende. Neem bij het lakken ook de vrije rand mee, zo seal je de tip van de nagel waardoor de lak nog langer mooi blijft.

Layla No Lamp topcoat bottle

Als laatste is het tijd voor de Top Coat, ook deze heeft een vrij dikke substantie en brengt zeer prettig aan. De prachtige glans valt direct op en die blijft ook mooi na het drogen. De Top Coat heeft na het lakken geen plaklaagje zoals een reguliere gelpolish wel heeft (one-step lakken uitgezonderd).

Ik ben zeer tevreden met dit systeem. Het is ideaal voor vrouwen die graag de voordelen van een gelpolish willen maar dit niet zien zitten door de hoge aanschaf kosten van onder andere de benodigde UV of LED lamp.

Is dit product beter dan bijvoorbeeld OPI Infinite Shine of Caption? Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Ik vind de systemen van o.a. OPI, Sally Hansen, Caption en essence erg goed ze doen wat ze beloven. Ik mis alleen een stukje versteviging en dat biedt de No Lamp Gel Polish van Layla wel. Door het UV sensitieve ingrediënt wordt de lak in de loop van de uren steeds sterker en daarmee verstevigd hij de natuurlijke nagel. Dat vind ik zeker een groot voordeel. Ik heb van nature geen sterke nagels. Ik draag doorgaans altijd een laagje gel of acryl over mijn nagels om ze te verstevigen. Ik ben de laatste twee weken een nieuw product aan het testen dat de natuurlijke nagel verbeterd en daarvoor heb ik de gel overlay van de nagels van mijn rechterhand verwijderd en de nagels ook drastisch ingekort (heel zielig, foto’s zijn op mijn Instagram te bekijken maar er volgt nog een artikel). De nagel zijn na het verwijderen van een kunstnagel product de eerste dagen altijd erg kwetsbaar (iets dat zich natuurlijk hersteld binnen twee dagen). Ik merkte duidelijk verschil met de Layla No Lamp Gel Polish. De nagels voelen wat steviger aan maar zijn niet keihard. De flexibiliteit die Layla No Lamp Gel Polish biedt zorgt ervoor dat de natuurlijke nagel niet breekt of zal scheuren bij stoten.

Doordat het product niet in de nagel trekt is het ook geschikt voor jongere meiden waarvan de nagels niet geschikt zijn voor gelpolish of kunstnagel applicatie!

Layla No Lamp three bottles

De Layla No Lamp Gel Polish producten zijn vanaf medio volgende week exclusief te koop bij Djasa. Je kunt wel alvast een pre-order plaatsen om er zeker van te zijn dat je niet misgrijpt. Ik heb begrepen dat er inmiddels enorm veel animo voor is dus als je het wilt proberen moet je snel zijn.
De prijzen zijn inmiddels wel bekend en die zijn zéér scherp. De Base Primer en de Top Coat zullen €10,90 per stuk gaan kosten en de kleuren €11,90.

Wat vindt jij van dit product en ga je het ook testen?

Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

– X-

Tamara

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.