Layla Purple Rain

Layla Purple Rain hand holding bottle with sticker

Onlangs kwam het tragische bericht dat Prince overleden was. Weer een icoon weggenomen uit de wereld van de geweldige muziek. Toen ik laatst deze prachtige lak binnenkreeg moest ik denken aan het iconische nummer van Prince maar niemand had toen kunnen verwachten dat hij zo snel van ons weggenomen zou worden.

Purple Rain komt uit de gelpolish collectie van Layla. Er zijn nog altijd dames die niet bekend zijn met het fenomeen gelpolish, dus nu even een korte introductie.
Een gelpolish is een combinatie tussen een nagellak en een gel, het heeft de voordelen van beiden. De prachtige kleuren en het gemak van aanbrengen van een nagellak maar de stevigheid en duurzaamheid van een gel. Een gelpolish kan, mits hij goed is aangebracht, tot twee en soms zelfs wel drie weken blijven zitten op de nagel. Dit hangt natuurlijk ook wel af van de conditie van de natuurlijke nagels. Het verwijderen is wel anders dan je gewend bent bij een nagellak, je legt een watje gedrenkt in aceton op de nagel en pakt deze in met wat aluminium folie en laat dit een kwartiertje zitten. Na het weken kun je de gelpolish gemakkelijk van de nagel vegen. Zit het nog vast doe dan opnieuw even een watje met aceton erop. Het is belangrijk dat je de gelpolish niet van de nagel af duwt of trekt, dit kan de nagel zeer ernstig beschadigen.

Kleur

Layla Purple Rain is een prachtige, diep paarse kleur met een warme ondertoon. De kleur bevat een zeer fijne shimmer die verschillende kleuren heeft. Er zitten blauwe, roze, en gouden deeltjes in de shimmer. Omdat hij zo fijn is zul je de diverse kleuren met het blote oog niet goed kunnen onderscheiden maar ze werken mooi samen om een prachtige, warme gloed over de nagel te leggen.

Layla Purple Rain closeup nail

Hieronder zie je een macro opname, een macro opname is een foto met een zéér grote vergrotingsfactor. Het is dus geen closeup zoals hier boven maar het laat je een object écht van dichtbij zien. In deze foto kun je de fijne shimmer heel goed zien, zie je ook de verschillende kleuren die de shimmer heeft?

Layla Purple Rain macro

Formule

Layla Purple Rain is, zoals ik al zei, een gelpolish. Gelpolishes zijn wat dikker dan een normale nagellak. De formule van Purple Rain is erg prettig, hij is niet zo heel erg dik en brengt fijn aan op de nagel. Hij levelt zichzelf mooi waardoor je een mooi gladde finish krijgt. Hij loopt niet snel uit in de nagelriemen dus je kunt rustig vier nagels lakken alvorens je de gelpolish in de lamp gaat uitharden. De dekking is goed, met twee dunne laagjes heb je een egaal dekkend geheel.

Layla Purple Rain hand holding bottle

Een gelpolish zit altijd in een ondoorzichtig, vaak zwart, flesje. Dit is om UV straling buiten het flesje te houden om zo te voorkomen dat het product in het flesje voortijdig uit hardt. Het is een vrij simpel flesje, niet heel fancy maar gewoon functioneel. Op het stickertje bovenop het dopje kun je zien welke kleur het is. Het kwastje is heel prettig, het is niet al te breed en neemt veel product op, als je kortere nagels hebt dan ik dan kun je twee nagels lakken voordat je nieuw product uit het flesje moet pakken.

Layla Purple Rain bottle and brush

 

Finish

Layla Purple Rain is geen one-step gel en dat houdt in dat je een base- en topcoat moet gebruiken. Op de swatches heb ik Layla Base & Shiny Top Coat aangebracht. Dit pis een erg prettig product dat een schitterende glans heeft die mooi blijft tot je het product verwijderd.

Layla Purple Rain closeup nails

Layla Purple Rain kost €14,95 en hij is te koop bij Djasa. Ook de Layla Base & Shiny Top Coat is bij Djasa te koop, deze kost €14,90.

LET OP! Om met een gelpolish te kunnen werken heb je een UV of LED lamp nodig.

Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

-X- Tamara

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.