Layla Red Taboo

Layla Red Taboo bottle

Deze gave rode holografische nagellak heb je eerder al in een tutorial terug kunnen zien komen maar vandaag laat ik je de swatches zien.

Er lijkt geen einde te komen aan de enorme collectie met holografische nagellakken uit de Hologram Effect lijn van Layla. Het Italiaanse cosmeticamerk wint langzaam aan terrein in Nederland en België. Terecht ook want dit merk heeft ontzettend fijne producten van een hoge kwaliteit.

De Hologram Effect collectie bestaat uit de volgende, prachtige kleuren.

 

Kleur

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is Layla Red Taboo toch meer roze dan rood. De kleur is wel ontzettend mooi en warm. Hij heeft een warme ondertoon en valt ook erg op als er geen direct licht op schijnt. Het is wel jammer dat het holografische effect bij Red Taboo wat tegenvalt, zeker in vergelijking met de andere Hologram Effect lakjes.

Layla Red Taboo hand holding bottle

Formule

Qua formule is Layla Red Taboo zeer dun maar nog wel erg fijn te lakken. Je moet wel echt in zeer dunne laagjes werken om te voorkomen dat hij uit gaat lopen in de nagelriemen. Ondanks het feit dat hij ontzettend dun is valt de dekking zeker niet tegen. Op de swatches heb ik twee zéér dunne laagjes aangebracht en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel. De lak bevat dus behoorlijk wat pigment, denk er dus om dat je een goede basecoat aanbrengt om verkleuring van de natuurlijke nagel te voorkomen.

Layla Red Taboo closeup nails

De Layla Hologram Effect lakken komen in een kort en breed flesje met dito dop. Ik vind het altijd wel prettig om een met een bredere dop te werken. Het kwastje zelf is relatief lang als je het vergelijkt met het steeltje. De haren zijn netjes recht afgesneden waardoor je er heel netjes en precies mee kunt werken.

Layla Red Taboo bottle and brush

Finish

Zoals vrijwel alle holografische lakken heeft ook Layla Red Taboo een semi matte finish. Ik breng over een holografische lak nooit een topcoat aan omdat deze het effect teniet doet en dat is natuurlijk zonde. Holo’s zijn helaas wel erg gevoelig voor beschadigingen, zeker ook omdat je ze zonder topcoat draagt.

Layla Red Taboo macro

Layla Red Taboo bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.