Layla Stone

Layla Stone bottle
Vandaag laat ik jullie Layla Stone zien, een schitterende lak met een mooie chalky finish.

De Layla nagellakken krijgen langzaam maar zeker voet aan wal in Nederland, en gelukkig maar want het is geweldig fijn merk. Wat ik zelf belangrijk vind is dat de eindproducten niet op dieren zijn getest, helaas ontkom je nooit volledig aan dierproeven want de ingrediënten zijn in het verleden helaas vaak wel op dieren getest.
Ook zijn de lakken 3-free, dat wil zeggen dat ze vrij zijn van de schadelijke stoffen Formadehyde, Tolulene en DBP.

De lak die ik vandaag review is afkomstig uit de Softtouch Effect collectie.

Kleur

Layla Stone is een prachtige grijs/paarse kleur die in feller licht wat subtieler is en in een gematigde lichtbron weer wat donkerder wordt. De kleur is wel heel zacht waardoor je er ook een vrij neutrale manicure mee kunt maken.

Layla Stone hand holding bottle
Hierboven zie je een foto die is gemaakt in de studio en zoals je ziet is de kleur hier vrij licht, bijna nude te noemen.

Layla Stone closeup nails daylight
Deze foto is gemaakt in daglicht en de kleur lijkt hier iets donkerder en meer grijs te zijn.
Op de swatches heb ik twee dunnen laagjes aangebracht.

Formule

De formule van deze Layla Stone is geweldig! De lak is zo ontwikkeld dat een basecoat niet nodig omdat het pigment niet in de natuurlijke nagel trekt. Ik ben zelf altijd erg voorzichtig met dit soort claims omdat dit niet het eerste merk zou zijn waarbij de waarheid helaas toch anders is. Ik heb de proef op de som genomen en heb op één nagel de lak aangebracht zonder basecoat en heb die 4 dagen laten zitten en inderdaad, geen verkleuring te bekennen op de natuurlijke nagel! Ideaal dus!
De lak brengt ook erg prettig aan omdat de dikte eigenlijk precies goed is en daarom ook niet zal uitlopen in de nagelwallen en -riemen.
De houdbaarheid van de manicure is ook prima te noemen, met drie dagen wat lichte tipwear en bij dag 4 een kleine chip. Voor een lak die je zonder basecoat kunt dragen is dat erg goed.

De flesjes van Layla hebben een erg prettig kwastje, het is niet te flexibel maar ook zeker niet te stug. De haren zijn van een fijne kwaliteit en het ligt fijn in de hand. Het kwastje is ook niet te breed waardoor je ook goed kunt lakken als je een smaller nagelbed hebt. Wat ik zelf heel prettig vind is dat het kwastje ook lang genoeg is om vrijwel tot op de bodem van het flesje te reiken. Je hoeft dus niet heel veel lak weg te gooien als je flesje bijna leeg is.

Layla Stone bottle with brush

Finish

De finish van Layla Stone is bijzonder, hij is niet matte, niet suede en niet glanzend. Zoals de naam doet vermoeden is het inderdaad bijna een stenen finish. Ik vind het wel erg mooi!
De droogtijd is erg goed, je kunt vrijwel direct na de eerste laag de tweede aanbrengen.

Layla Stone closeup nails
Layla Stone is te koop bij Djasa.nl en kost €10,50.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Djasa.nl.