Layla The Butterfly Effect

Layla The Butterfly Effect bottle

Begin oktober liet ik jullie heel enthousiast Layla Killing Red zien, een waanzinnig mooie rode jelly met flakies erin. Niet lang daarna kwam deze beauty binnen, het inkt blauwe zusje van Killing Red.

Layla The Butterfly Effect komt uit de Ceramic Effect collectie van Layla. Het Italiaanse cosmetica merk is in Nederland inmiddels goed verkrijgbaar via de importeur en webshop (link onderin het artikel). De Ceramic Effect collectie is een zeer grote collectie die zo ontwikkeld is dat je de lakken zonder base- en topcoat kunt dragen. Ik was wat sceptisch maar heb tot nu toe geen verkleuringen gehad met de Ceramic Effect lakken (zelfs een teal en een rode).

Kleur

The Butterfly Effect is een inkt blauwe jelly die tegen paars aanzit maar hij is wel wat koel qua tint. De lak zit echt bomvol met duochrome flakies. De lak lijkt in het flesje blauw maar op de nagel neigt hij toch heel sterk naar paars.

Layla The Butterfly Effect hand holding bottle

Formule

Jelly nagellakken hebben vaak de neiging om wat stroperig te worden, bij The Butterfly Effect is dat absoluut niet het geval. Het is een prettige lak om aan te brengen, niet dik dus je heb geen enorme laag op je nagels liggen. De glitter laat zich het best verspreiden bij een medium dik laagje, dan hoef je niet te deppen en dat vind ik persoonlijk wel heel fijn. Op de swatches zie je twee medium dikke laagjes en dat is voldoende voor een mooi, dekkend geheel. Je kunt hem ook over een blauwe of paarse basiskleur aanbrengen en dan heb je aan één laagje voldoende.
De lak bevat veel pigment maar toch heb ik geen verkleuringen na het dragen zonder basecoat kunnen vinden.

Layla The Butterfly Effect closeup nails

De Layla Ceramic Effect lakken hebben een vrij lang flesje en ditto kwastje. De haren zijn netjes en recht afgesneden waardoor je er gewoon heel fijn mee kunt werken.

Layla The Butterfly Effect bottle & brush

Finish

Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Omdat het een jelly lak is heeft hij van zichzelf een prachtige hoogglans finish. Hij droogt vrij snel met iets structuur. Voor een volledig strak resultaat kun je een glanzende topcoat aanbrengen.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagels. Zoals je kunt zien zit er veel diepte in de kleur door de aanwezigheid van een micro glitter, deze micro glitter is met het blote ook vrijwel onzichtbaar. De flakies laten hier ook overduidelijk hun duochrome karakter zien.

Layla The Butterfly Effect macro

Layla The Butterfly Effect kost €7,75 en is te koop bij Djasa.
Ik vind hem echt waanzinnig gaaf. Wat vind jij?

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.