Lush Lemony Flutter

Lush Lemony Flutter container closed

Mijn vriendin liep helemaal weg met Lemony Flutter van Lush. Ik kon het product nog niet maar gezien mijn nagelproblemen wilde ik het wel eens gaan proberen.

Ik heb altijd wel nagelproblemen gehad. Ik heb van nature zeer slappe nagels die niet heel snel groeien en vooral heel snel breken of scheuren. De nagel aan mijn rechter wijsvinger groeide naar beneden en begon praktisch om te krullen als hij te lang zou worden. Dit alles was voor mij ook reden genoeg om jaren lang gelnagels te hebben. Vorig jaar was ik het zat, het zetten van een nieuwe set kostte mij een hoop tijd en ik wilde nog een laatste poging gaan wagen om mijn natuurlijke nagels mooi lang te laten groeien en dan op de rechter wijsvinger alsnog één gelnagel in verband met het krullen.

Ik heb mijn gelnagels eraf gehaald en was een beetje somber over de staat van mijn natuurlijke nagels. Zeer broos en erg kwetsbaar. Aan de ringvinger van mijn rechter hand had ik een wondje in de nagelriem en dat was lelijk gaan ontsteken.

Ik ben begonnen met Lemony Flutter. Ik smeer het product 2 à 3 keer per dag op mijn nagels en nagelriemen. Er is een wereld voor mij open gegaan! Mijn nagels worden sterker, verkleuringen worden eruit gehaald, ze groeien sneller. Het allergrootste voordeel is voor mij wel dat de nagel op mijn wijsvinger niet meer omlaag groeit! Zo zie je maar dat de nagelriem echt de basis is van een gezonde nagel.

De prijs

Bij het horen van de prijs voor een potje Lemony Flutter moeten mensen vaak toch even slikken. €10,65 voor een potje van 50 gram. Dat is ook de reden dat ik nog lang getwijfeld heb. Je hebt dusdanig weinig nodig per keer gebruik dat je erg lang met het potje.

De verpakking

De verpakking is weinig spectaculair te noemen. Een mat zwart potje met wat stickers. De verpakking is wel volledig recyclebaar. Het heeft een makkelijke schroefdop. Voor een nagelriem crème is het best een grote verpakking. Je maakt het echt niet op binnen een jaar.

Aan de onderkant zit een sticker met daarop de ingrediënten en ook wie jouw product gemaakt heeft op welke datum en tot wanneer je het kunt gebruiken.

Lush Lemony Flutter backside container

Het product

Het is een boterachtig geel goedje welke in een olie veranderd als je het op je nagels smeert. Het eerste wat opvalt als je het potje opent is de sterke citroen geur. Ik vind het heerlijk maar het is wel iets waar je echt van moet houden. Wat ik zelf heel erg belangrijk vind is dat het product en de ingrediënten niet op dieren zijn getest.

De ingrediënten:

Citroen infusie, vers, biologisch (Citrus limonum), Shea Boter (Butyrospermum parkii), Bijenwas (Cera alba), Lanoline (Lanolin), Soya Olie (Glycine soja), Avocado-olie, koud geperst, biologisch (Persea gratissima), Vlaszaadolie, koud geperst, biologisch (Linum usitatissimum), Mangoboter (Mangifera indica), Kokos olie, extra virgin (Cocos nucifera), Castor olie (Ricinus communis), Parfum (Perfume), Tarwekiemolie, koud geperst, biologisch (Triticum vulgare), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Tagetesolie, essentiële (Tagetes minuta), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Stearinezuur (Stearic Acid), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), *Citral (Citral), Citronellol (Citronellol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Lush Lemony Flutter open container

Voor- en nadelen

+ goed product
+ goed gehydrateerde nagelriemen
+ nagels groeien sneller en sterker terug
+ haalt verkleuring uit de natuurlijke nagel
+ frisse geur
+ verse ingrediënten
+ verpakking is recyclebaar
+ niet op dieren getest

– potje is te groot om het allemaal op te kunnen maken
– de prijs is best pittig voor een crème die je feitelijk alleen voor je nagelriemen gebruikt
– de geur is zeer sterk, ik vind het niet hinderlijk maar ik kan me voorstellen dat mensen het minder lekker vinden
– de nagels blijven vrij lang vettig aanvoelen

Conclusie

Ik vind het een fijn product. Ik gebruik het zelf 2 tot 3 keer per dag en ik merk dat mijn nagelriemen echt heel mooi verzorgd blijven. De nagelriemen blijven gehydrateerd. Je hebt ook geen last meer van velletjes. De nagels lijken beter en sneller te groeien. Door de citroen ingrediënten trekt het ook verkleuring uit de natuurlijke nagel. Ik had een gele UV polish getest zonder basecoat (stom) en had behoorlijk geel verkleurde nagels. Na anderhalve week smeren is het meeste van de verkleuring er al uit getrokken.
Het potje is wel wat aan de grote kant als je het echt alleen voor de nagelriemen gebruikt, je zal dus aan het eind van de houdbaarheidsdatum een deel moeten weggooien. De geur kan ook als onaangenaam worden beschouwd, het is een heel sterke citroen geur en daar moet je echt van houden. De nagels blijven wel een tijdje wat vettig aanvoelen.
Al met al is het een aanrader.