Nailed it! Checkered Glitter

Checkered Glitter final

Het is weer zondag, dus tijd voor een nail art tutorial! Vandaag laat ik je zien hoe je losse glitter kunt verwerken in een nail art design.

Toen ik vorige week mijn moeder in het ziekenhuis bezocht liet ze haar nieuwe telefoon hoesje zien. Deze vond ik zo gaaf dat ik daar mijn nail design op gebaseerd heb. Het hoesje heeft losse glitter in een ruitjes patroon, super gaaf!

Checkered Glitter phone

Gemaakt met mijn iPhone dus geen bijzondere kwaliteit.

 

Checkered Glitter supplies

Ik heb de volgende producten gebruikt:

  • OPI Natural Nail Base Coat
  • Layla Metal Chrome
  • losse glitter in 7 kleuren
  • striping tape
  • striper penseel
  • schaartje

Stap 1

Checkered Glitter step 1

Begin zoals altijd je manicure met een goede basecoat en als die droog is lak je alle nagels met de zilveren chrome lak.

Stap 2

Checkered Glitter step 2

Als de chrome lak droog is breng je met striping tape een ruitjes patroon aan. Druk de tape stevig aan zodat er geen lak onderdoor kan lopen.
Tip: gebruik niet de koper kleurige striping tape zoals ik gedaan heb, deze laat namelijk kleur achter op de nagel na het verwijderen.

Stap 3

Checkered Glitter step 3

Doop het striper penseel in de basecoat en pak daarmee wat losse glitter uit het potje en vul daarmee twee vakjes op. De glitter geeft een wat ruwe finish.

Stap 4

Checkered Glitter step 4

Vul alle vakjes met verschillende kleuren.

Stap 5

Checkered Glitter step 5

Verwijder direct na het aanbrengen van de glitter de striping tape. Zoals je hier kunt zien is de kleur van de tape achter gebleven op mijn nagel. Van een afstandje is het niet erg zichtbaar maar jammer is het wel. Gebruik dus een tape die geen kleur achterlaat op de nagel.
Verwijder glitter die tussen de lijnen zit en/of op de huid.

Stap 6

Checkered Glitter final

Over dit design breng je geen topcoat aan. Een chrome lak verliest zijn effect door het aanbrengen van een topcoat. Door het weglaten van de topcoat zal de glitter een intensere glans hebben.

Ik hoop dat je deze tutorial leuk vond. Ik wens je een fijne dag! Ik ga nu lekker genieten van het heerlijke weer.

Liefs,

Tamara