Nailed it! Lente/paas nail art

Nailed it! Lente/paas nailart

Vanaf nu zul je hier iedere zondag een nail art tutorial vinden. Gisteren had ik mijn paas/lente creatie al met jullie gedeeld op de Nailfinity Facebook pagina. Aan de hand van de vele vragen heb ik er een tutorial van gemaakt.

Nailed it! Lente/paas nailartVoor deze nail art heb ik de volgende producten gebruikt:

  • MIYO Bubblegum (roze)
  • W7 Dance (blauw)
  • OPI I Just Can’t Cope-acabana (geel)
  • Essie Full Steam Ahead (lila)
  • Konad witte stempel lak
  • gel penseel 4mm
  • stripe penseel
  • OPI Start-to-Finish topcoat

Je kunt dezelfde kleurtjes gebruiken maar je kunt ook je eigen kleuren combinatie maken.

Nailed it! Lente/paas nailartAls eerste lak je iedere nagel in een andere kleur. Zorg dat het wel volledig dekkend is. Van de kleuren van Essie en OPI heb ik twee laagjes gelakt. MIYO zijn drie laagjes en de W7 dekt in 5 (!) lagen pas.

Nailed it! Lente/paas nailartAls de basislaag volledig droog is ga je met het stripe penseel in de nagellak, in dit geval lila, en zet voorzichtig en met afnemende druk lijntjes vanaf de nagelriem. Dit hoeft uiteraard niet op de lila basiskleur, die kun je dus overslaan.

 

Nailed it! Lente/paas nailart  Nu de gele kleur. Zoals je nu duidelijk kunt zien komt er lak op de nagelriem en de vinger. Dit is niet erg en ruimen we straks op als alle lijntjes staan.

 

Nailed it! Lente/paas nailart Je gebruikt alle vier de kleuren om lijntjes op de nagels te tekenen. Als laatste gebruik ik de witte Konad lak om op alle nagels een aantal witte lijntjes te trekken. Het is wel belangrijk dat je het met afnemende druk doet om zo het mooiste effect te krijgen.

 

Nailed it! Lente/paas nailart Als de lijntjes staan en je tevreden bent met het resultaat is het tijd om de rommel op te ruimen. Ik gebruik hiervoor een zachte remover en een gel penseel. Doop het penseel in de remover en veeg zachtjes langs een velletje keukenpapier om de overtollige vloeistof te verwijderen. Veeg met het penseel voorzichtig langs de vinger en nagelriem om de lak te verwijderen.

 

Nailed it! Lente/paas nailart

Als alles netjes schoon is is het tijd voor een topcoat. Ik gebruik in deze tutorial OPI Start-to-Finish maar iedere andere topcoat werkt ook prima. Als je topcoat droog is is het heel belangrijk dat je je nagelriemen even flink insmeert met een olie omdat je met het verwijderen van de gemorste lak met een remover over de nagelriemen bent gegaan. Hoe zacht een remover ook is hij droogt hoe dan ook uit!

 Ik hoop dat jullie deze tutorial leuk vonden. Als je ideeën hebt die je graag uitgelegd wilt zien dan kun je het in een comment achterlaten of even het contact formuliertje invullen. Ik zal dan kijken of ik je idee op de blog kan bespreken.