Nailed it pro! Pigmenten, glitters & more

Working with Pigments final

Pigmenten zie je overal tegenwoordig, zeker de mermaid pigmenten zijn hot and happening momenteel. Toch viel het me op dat veel nagelstylisten niet weten hoe je ermee moet werken. Daarom heb ik vandaag een pro-tutorial gemaakt waarin ik laat zien hoe je met verschillende soorten pigmenten en glitters kunt werken in combinatie met een gelpolish maar het kan natuurlijk ook met een harde gel of acryl.

Working with Pigments supplies

Ik heb de volgende producten gebruikt:

  • Layla Base & Shiny Top Coat
  • Layla Tip White
  • OPI Black Onyx GelColor (niet op de foto)
  • Roby Nails Blue Sparkle pigment
  • drie paarse poeder pigmenten
  • zeer fijne roze glitterpoeder
  • fan brush
  • UV lamp

Let op dat als je pigmenten en glitters gebruikt dat deze voor cosmetisch gebruik zijn. Glitters uit de hobby winkel en bijvoorbeeld de Action zijn voor decoratief gebruik en mag je dus niet gebruiken met een cosmetisch doel. Het kan irritaties en allergische reacties triggeren en glitters kunnen glas deeltjes bevatten.

Stap 1

Working with Pigments step 1

Breng de basis kleur aan, laat het uitharden en verwijder de plaklaag niet.

Stap 2

Working with Pigments step 2

Pak met het penseel wat mermaid pigment op en strooi dit op de nagel.

Stap 3

Working with Pigments step 3

Masseer het pigment met de vinger in de plaklaag, doe dit zorgvuldig zodat je een mooi egale laag krijgt. Herhaal dit op een witte nagel zodat je het verschil in effect kunt zien tussen een donkere en een lichte basis.

Stap 4

Working with Pigments step 4

Met een glitterpoeder kun je hetzelfde doen. Strooi wat op de nagel. Een glitter kun je beter vast duwen in de plaklaag dan dat je het erin masseert omdat dat een mooier effect geeft.

Stap 5

Working with Pigments step 5

Met gekleurde, effen pigmenten kun je ook simpel en zonder rommel gradients maken. Wat ik het gemakkelijkst vind is om de drie kleuren op het penseel op te pakken en op de nagel te blenden. Een soort one-stroke techniek. Op deze manier kun je heel mooie effecten creëren. Met acryl is het heel simpel om gradients te maken maar met gel wordt dat vaak als lastiger ervaren. Door gebruik te maken van pigmenten kun je toch dat effect bereiken zonder rommel en in een kort tijdsbestek. Dat laatste is toch erg belangrijk voor een stylist.

Stap 6

Working with Pigments step 6

Als de pigmenten en glitters in de plaklaag zitten dan veeg je met het penseel de overtollige poeder van de nagel en huid af. Daarna breng je een toplaag aan. Hiermee seal je de poeders en glitters en krijg je een mooie glans.

Zo zie je dat het simpel is om met pigmenten te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb het voor de tutorial over de gehele nagel aangebracht en geen poespas verder maar laat je creativiteit de vrije loop en ga er gewoon eens mee spelen.

Vind je het leuk om vaker een tutorial te zien voor de professionele nagelstyliste? Laat het dan zeker weten!

Fijne zondag!

-X- Tamara