Nailed it! Stripes & Dots

 

Nailed it! Stripes & Dots Step 7 of 7 Het is weer zondag dus tijd voor nailart! Vandaag een vrolijke combinatie van zachte kleurtjes, strepen en stipjes.

IMG_5292

Voor deze nailart heb ik de volgende producten gebruikt:

  • OPI Start-to-Finish als basecoat
  • MIYO Bubblegum (roze)
  • Essie Full Steam Ahead (lila)
  • Hema Long Lasting White
  • Sally Hansel Insta-Dri topcoat
  • Dottingtools (drie maten)
  • Striping penseel
  • Gel penseel
  • Remover

Voor deze nailart hoef je niet exact dezelfde kleuren te gebruiken je kunt ook je eigen favoriete kleurtjes gebruiken.

Nailed it! Stripes & Dots Step 1 of 7
Je begint natuurlijk met een basecoat. Ondanks dat dit vrij zachte kleuren zijn bevatten ze best een hoop pigment.

Als de basecoat goed droog is dan lak je je nagel in de basiskleuren. De ringvinger lak je als enige in een andere kleur. Zorg dat de basis goed dekkend is! De duim lak je lila en die blijft, net als de pink, effen.

Nailed it! Stripes & Dots Step 2 of 7
Als de basiskleur goed droog is ga je met een striper penseeltje vier lijntjes trekken op je wijsvinger. Deze lijntjes hoeven niet strak te zijn. Het is niet erg als er lak op je vinger en nagelriem terecht komt, dit ruimen we straks op.

Op de middelvinger en de ringvinger zet je met de grootste dottingtool een willekeurig aantal grote stippen. Tussen de grote stippen zet je met de kleinste dottingtool kleine stipjes.

Nailed it! Stripes & Dots Step 3 of 7
Als de witte stippen goed droog zijn ga je met de middelste dottingtool op de roze ringvinger lila stipjes plaatsen op de witte stippen die je eerder gemaakt hebt. Zet de lila stipjes tegen de bovenkant van de witte stippen aan.

Bij je middelvinger doe je hetzelfde maar dan zet je roze stipjes.

Nailed it! Stripes & Dots Step 4 of 7
Nu ga je met het striper penseel roze lijntjes trekken over de eerste en derde witte lijn. Hiervoor moeten de witte lijnen wel volledig droog zijn!

Nailed it! Stripes & Dots Step 5 of 7
Nu is het tijd op schoon te maken. Doop het gelpenseel in een zachte remover. Haal het penseel vluchtig langs een tissue om de overtollige vloeistof kwijt te raken.
Ga nu met het penseel over de vinger en nagelriem waar nagellak zit.

Nailed it! Stripes & Dots Step 6 of 7

Als alles goed droog is breng je een topcoat aan.

Als de topcoat droog is is het belangrijk dat je je nagelriemen even behandeld met een nagelriem olie of -crème. Je bent met de remover over de nagelriem gegaan en hoe zacht een remover ook is hij zal altijd de huid en nagel doen uitdrogen.

Ik hoop dat jullie deze tutorial leuk vonden!
Heb je ideeën of wil je uitleg over een bepaalde techniek laat dat dan in de comments even weten. Ik zal dan kijken of ik het je in een tutorial op de zondag kan uitleggen.