Nailed it! Watermarble

Nailed it! Water marble final

Vandaag laat ik je zien hoe je een leuk nail art design kunt maken door de watermarble techniek te gebruiken.

Nailed it! Water marble supplies
Ik heb de volgende producten gebruikt:

Stap 1

Nailed it! Water marble step1
Begin altijd met een goede basecoat en als die droog is breng je een laagje OPI Silver Canvas aan.

Stap 2

Nailed it! Water marble step2 Nailed it! Water marble step2_2
Breng op de nagelriemen en de gehele vingertop een laagje peel off basecoat aan. Dit zorgt ervoor dat je straks veel minder werk hebt met schoonmaken.
Het is belangrijk dat dit goed droog is alvorens je verder gaat. Een peel off basecoat is droog op het moment dat hij transparant is.

Stap 3

Nailed it! Water marble step3
Vul een klein glaasje met wat water. Let op dat het glaasje niet te groot is, hoe groter het glaasje hoe meer lak je uiteindelijk zult verspillen.
Het wat moet op kamer temperatuur zijn, dus ongeveer gelijk aan de temperatuur van de nagellak. Water direct uit de kraan werkt vaak niet goed. Ik gebruik zelfs Spa Blauw of afgekoeld gekookt water.

Draai de flesjes open en zet ze om heb glaasje heen zodat je snel kunt werken.

Stap 4

Nailed it! Water marble step4
Laat een druppeltje nagellak van ongeveer 1 cm hoogte in het water vallen. Laat je de druppen van grotere hoogte vallen dan zal hij direct naar de bodem zakken.
De lak zal nu uitvloeien en een groot deel van het wateroppervlak beslaan. Laat nu in het midden een druppel van een andere kleur vallen en herhaal dit. Je zult een hoop gekleurde ringen in het glaasje krijgen. Hoeveel ringen je moet maken hangt af van de grootte van het glaasje maar ook van de nagellak die je gebruikt.
Je bent klaar met ringen maken op het moment dat er in het midden van de ringen een soort bullseye ontstaan is.

Als een lak niet goed wil uitvloeien kun je het glaasje even bewegen.

Stap 5

Nailed it! Water marble step5
Je kunt nu een patroontje in de ringen trekken. Ik heb gekozen voor een bogen patroon.
De buitenste ring gebruik je niet bij het maken van het patroon, deze is vaak al hard en als je je dottingtool erin steekt zul je de bullseye verpesten. De buitenste ring laat je dus intact.
Ik heb de dottingtool in de tweede ring gezet en naar het midden toe getrokken. In het midden doop ik de tool even in het water met de punt, dit voorkomt dat je de film met nagellak omhoog trekt bij het verwijderen van de tool.

Je kunt ieder patroon maken wat je mooi vind, laat vooral je fantasie de vrije loop.

Stap 6

Nailed it! Water marble step6
Als je tevreden bent over het patroon dan duw je de nagel in het water onder een hoek van ongeveer 45 graden.
Laat de vinger in het water zitten en haal met de dottingtool de restanten van de nagellak van het wateroppervlak. Als je het niet in een film eraf kunt halen kun je even blazen, dit maakt het een stuk gemakkelijker om de lak te verwijderen.

Stap 7

Nailed it! Water marble step7
Als alle lak van het wateroppervlak is dan haal je je vinger uit het water. Je zult nu begrijpen waarom ik de peel off basecoat op mijn vingertoppen aanbreng 😉

Herhaal de stappen tot alle nagels zijn voorzien van een patroontje. Als je glaasje groot genoeg is kun je ook twee vingers tegelijk in het water duwen.

Stap 8

Nailed it! Water marble step8
Als alle nagels zijn voorzien van een patroontje dan verwijder je voorzichtig de peel off basecoat. Als het goed is heb je geen schoonmaak werk, mocht er toch wat lak op de huid zitten dan kun je dan gemakkelijk verwijderen met een penseeltje en wat remover.

Stap 9

Nailed it! Water marble final
Breng nu een topcoat aan om het design af te werken. Je kunt kiezen voor een glanzende topcoat (boven), of een matte topcoat (onder).

Nailed it! Water marble final_matte

Shopping List

Ik hoop dat je het weer leuk vond.

Fijne zondag!

-X-
Tamara