Nerds ’n Nails

Nerds 'n Nails press photo

Bron: MIT Media Lab

Vandaag eens geen lakje of nail art maar een technologische ontwikkeling die toch raakvlakken heeft met nagels.

Onderzoeker van MIT Media Laboratory hebben een technologisch device ontwikkeld die je duimnagel in een mini, wireless trackpad veranderd. NailO kan bijvoorbeeld je smartphone aansturen

De onderzoekers vertellen dat de trackpad vooral erg handig is als je je handen vol hebt, bijvoorbeeld als je je handen vol hebt tijdens het koken en je telefoon gaat. De trackpad maakt het onder andere mogelijk berichten vanaf je mobiel te versturen.

Nerds 'n Nails trackpad press photo

Bron: MIT Media Lab

 

De onderzoekers presenteren NailO volgende week op de Association for Computing Machinery’s Computer-Homan Interaction conferentie in Seoul, Zuid-Korea.

Volgens master student in media arts and sciences Cindy Hsin-Liu Kao is het apparaatje geïnspireerd op de nail art stickers die vrouwen graag op de nagels aanbrengen ter versiering. “Het is een cosmetisch product, vooral populair in Aziatische landen” verteld Kao, van Taiwanese afkomst. “Toen ik hier (VS, red) aankwam heb ik gezocht naar de nail art stickers maar die waren hier niet verkrijgbaar dus vroeg ik mijn familie of ze de stickers konden opsturen.”

Nerds 'n Nails trackpad press photo

Bron: MIT Media Lab

Volgens de onderzoekers komt er een commerciële versie van NailO beschikbaar waarop men een los membraan kan aanbrengen om de device op hun outfit af te stemmen. Om dat mogelijk te maken wordt de device voorzien van een capacitieve sensor, het soort waar ook het scherm van de iPhone van gemaakt is, om het mogelijk te maken om een niet-actieve laag tussen de vinger van de gebruiker en de onderliggende te plaatsen.

De duimnagel is, volgens de onderzoekers, erg geschikt voor een device zoals de NailO omdat deze geen zenuwuiteinden bevat waardoor het dragen van de device geen ongemak veroorzaakt en het is gemakkelijk bereikbaar voor andere vingers op dezelfde hand, zelfs wanneer je iets in je hand zou hebben.

“Het is erg discreet,” legt Kao uit, “Wanneer ik het draag wordt het een onderdeel van mijn lichaam. Je kunt het gemakkelijk af doen.”

Om het prototype te bouwen moesten de onderzoekers een manier zien te vinden om een capacitieve sensor, een batterij, drie aparte chips, een microcontroller, een Bluetooth chip en een capacitieve chip te bevestigen op een oppervlakte niet groter dan je duimnagel. “Het moeilijkste deel was waarschijnlijk wel het ontwerpen van de antenne”, verteld Artem Dementyev, master student in media arts and sciences en hoofd onderzoeker. “De antenne moet zodanig geplaatst worden dat hij geen storing veroorzaakt op de chips.”

Op dit moment zijn de onderzoekers in gesprek met fabrikanten van batterijen in China om een batterij te ontwerpen die slechts een halve millimeter dik is.

“Toetsenborden en muizen zullen, voorlopig, nog niet verdwijnen” zegt Steve Hodges, hoofd van de Sensors and Devices groep van Microsoft Research in Cambridge, Engeland. “Er zijn grote ontwikkelingen op dit gebied door het gebruik van devices en de wens om je data overal te kunnen bereiken. Ik heb een desktop, een mobiele telefoon maar dat is niet meer genoeg. Verschillende manieren van uiterlijk en bediening van apparaten onderweg zijn, naar mijn idee, steeds belangrijker.”

Bron: MIT News


 

Ik vind dit wel een leuke ontwikkeling en daarom heb ik hem met jullie gedeeld. Zal het de toekomst zijn om je telefoon met je nagel te bedienen? Er zijn op dit moment chips verkrijgbaar met een klein LED lampje die je in gel of acryl kunt verwerken, het lampje gaat knipperen zodra je telefoon af gaat. Zal dat met dit apparaatje ook ooit mogelijk zijn?

Wat is jouw idee hierover?