Nicole by OPI Pretty in Plum

Nicole by OPI Pretty in Plum bottle name

Vandaag gaan we een stapje terug in de tijd en wel naar 2013, toen Selena Gomez voor Nicole by OPI haar prachtige nagellak collectie ontwierp.

Zoals je merkt komen de artikelen wat onregelmatig online. Ik sukkel momenteel wat met mijn gezondheid waardoor het even lastig is om nieuwe foto’s te maken en artikelen te schrijven. Zodra alles weer op de rit is komen de artikelen weer regelmatig online en komen ook de nail art tutorials weer terug.
Ik wil wel zeggen dat ik het waanzinnig waardeer dat jullie allemaal toch dagelijks terugkomen op mijn blog! Als ik de statistieken bekijk en zie dat de bezoekers nog altijd terugkomen dan maakt dat mijn dag weer goed en dat is zeer zeker een boost om het bloggen weer volledig op te pakken zodra mijn gezondheid dat weer toelaat.
Thanks meiden! En guys uiteraard!

Goed, nu over op de orde van de dag, nagellakken! Iedereen kent het merk OPI uiteraard wel maar het kleine zusje is vaak nog wat onbekend in Nederland. Nicole by OPI is de drogisterij lijn van OPI. Deze lakjes zijn vaak wat meer gericht op de jongere meiden en dat zie je terug in de samenwerkingen met o.a. Selena Gomez en Justin Bieber. De kwaliteit van deze lakken is erg goed, en de prijsjes heel vriendelijk.

In de lente van 2013 heeft Nicole by OPI in samenwerking met Selena Gomez een collectie van 14 nagellakken uitgebracht met een verscheidenheid van glitters tot felle crème lakken. Deze gave collectie is nog altijd te koop en ik heb er een aantal gekregen om te testen. Ik zal de komende tijd wat meer lakjes met jullie delen.

Van de volgende lakken kun je swatches verwachten:

  • Pretty in Plum
  • Stars at Night
  • Sweet Dreams
  • Naturally
  • Mi Fantasia

Kleur

Nicole by OPI Pretty in Plum heeft een paarse tint met een sterke roze ondertoon. Deze kleur knalt echt van je nagels af, zeker als de zon erop schijnt. Door de fijne paarse en roze shimmer krijgt de kleur wat meer diepte en glans.

Nicole by OPI Pretty in Plum hand holding bottle 2

Studio foto

In de studio is hij wat meer paars en een tintje donkerder dan wanneer er zonlicht op valt. In de zon komt de roze ondertoon sterk naar voren.

Nicole by OPI Pretty in Plum daylight hand holding bottle

Daglicht foto

Op onderstaande macro opname kun je de shimmer goed zien.

Nicole by OPI Pretty in Plum macro

Formule

De formule van Nicole by OPI Pretty in Plum is heel erg prettig waardoor je hem zonder moeite kunt aanbrengen. De pigmentatie is goed waardoor je aan 1 tot 2 dunne laagjes voldoende hebt voor een egaal dekkend geheel. Op de swatches zie je 1 laagje. Metallic lakken hebben vaak de neiging om streperig te worden maar daar heeft Pretty in Plum geen last van, hij droogt volledig streeploos op.

Nicole by OPI Pretty in Plum closeup nails 2

De lak heeft een fijne dikte waardoor hij zichzelf mooi glad trekt zonder snel uit te lopen in de nagelriemen. Let wel op dat je een goede basecoat gebruikt want door de sterke pigmentatie kan hij je natuurlijke nagels verkleuren.

Nicole by OPI Pretty in Plum brush

De Nicole by OPI flesjes hebben een vrij kort kwastje, zeker in vergelijking met de lengte van de dop. De Nicole by OPI lakken bevatten niet het bekende OPI ProWide kwastje maar de kwastjes zijn wel van een goede kwaliteit waardoor je er erg netjes mee kunt werken.

Finish

Nicole by OPI Pretty in Plum droogt in een redelijke tijd op naar een mooi glanzende finish. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht zodat je de mooie glans goed kunt zien. De houdbaarheid zonder topcoat valt iets tegen, na 1 dag had ik wat kleine chips. Met een topcoat verleng je de houdbaarheid aanzienlijk, tot wel 5 dagen!

Nicole by OPI Pretty in Plum closeup nails

Nicole by OPI is in Nederland niet te koop in de winkel, je kunt het merk wel online bestellen bij Prettypolish.nl. De lakjes bevatten 15 en kosten €6,95.

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.