Nicole by OPI Sweet Dreams

nicole-by-opi-sweet-dreams-bottle-name

Nicole by OPI Sweet Dreams is een heel mooie glitterlak uit de Selena Gomez collectie.

Selena Gomez heeft in 2013 in samenwerking met Nicole by OPI een gave collectie van 14 nagellakken uitgebracht. De collectie is al wat ouder maar hij is nog altijd tijdloos en goed verkrijgbaar.

Nicole by OPI is de drogisterij lijn van moederbedrijf OPI. Nicole by OPI lakken zijn een stuk goedkoper dan de OPI lakken maar hebben wel een ontzettend hoge kwaliteit. De lijn is wat meer gericht op de jongere generatie en dat is ook zichtbaar in de samenwerkingen die ze aangaan zoals Selena Gomez maar ook Justin Bieber bijvoorbeeld.

Van de volgende lakken kun je swatches verwachten:

Kleur

Nicole by OPI Sweet Dreams heeft een transparante, bijna gelly basis die gevuld is met groene, zilveren en zeer licht lila getinte hex glitters in verschillende maten. Je kunt de lak combineren met verschillende kleuren en hem als een accentje aanbrengen maar je kunt hem ook volledig dekkend maken en op zichzelf dragen hoewel ik hem zelf dan toch wel erg druk vind.

nicole-by-opi-sweet-dreams-hand-holding-bottle-2

Op de swatches heb ik Sweet Dreams aangebracht over een vrij lichte nude kleur en daar past hij ook erg mooi bij.

nicole by opi sweet dreams macro

Op de macro foto hierboven kun je de glitters heel duidelijk zien. De zilveren glitters zijn het grootst en ook het meest overheersend.

Formule

Nicole by OPI Sweet Dreams is niet heel bijzonder dik maar is wel het beste aan te brengen door deppen. Als je hem op een normale manier zou lakken dan veeg je de glitter eigenlijk direct weer van de nagel af. Voor wat betreft het aanbrengen van glitter vind het tegenwoordig het fijnste om het op een sponsje aan te brengen en daarmee op het nageloppervlak te deppen. Zo kun je ook een vrij dekkende laag krijgen zonder al te veel moeite.

nicole by opi sweet dreams hand holding bottle

Ik heb de spons techniek ook op de swatches gebruikt. Ik heb slechts twee dunne laagjes op de nagel gedept en daarmee is hij bijna volledig dekkend geworden.

nicole by opi sweet dreams brush

Het kwastje dat bij in de lakjes zit is erg prettig. Het is een stuk minder breed dan het OPI ProWide kwastje maar het is wel van een goede kwaliteit. Je kunt er netjes en precies mee lakken.

Finish

Door de grotere zilveren glitter droogt Nicole by OPI Sweet Dreams op met een wat grovere structuur. Door die structuur is het ook lastiger om hem een compleet strakke finish te geven. Op de swatches heb ik twee laagjes van een dikkere topcoat aangebracht maar ondanks dat blijf je de structuur er toch doorheen zien.
De droogtijd is erg goed, je kunt vrijwel direct na het aanbrengen een volgende laagje aanbrengen.

nicole by opi sweet dreams closeup nails

Het verwijderen van glitterlakken in het algemeen is lastig. Ik gebruik een peel off basecoat van OPI onder mijn glitterlakken, hierdoor kun je de nagellak in een laagje van de nagel afpellen zonder beschadigingen. Als je geen peel off basecoat hebt dan kun je een wattenschijfje met wat remover op de nagel leggen en na een paar minuutjes kun je het van de nagel afvegen.

nicole by opi sweet dreams daylight hand holding bottle

daglicht foto

Nicole by OPI Sweet Dreams bevat 15ml en kost normaal €6,95. Je kunt deze beauty kopen bij Prettypolish met €1 korting.

Ik wens je een heel fijne dag toe!

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.