OPI Alpine Snow

OPI Alpine Snow bottle
Wat is nu écht een fijne witte nagellak? Dat is een vraag die mij vrij vaak gesteld word. Vandaag mijn antwoord.

Wit is geen kleur die je vaak op zichzelf zal dragen en toch gebruik je hem vaker dan je denkt. Ik gebruik hem bij een french of bij nailart. Ook kun je hem onder een neon lak gebruiken om hem nét even een tikje feller uit te laten komen.
Ieder merk heeft wel een witte tint in hun assortiment maar lang niet alle witte lakken zijn fijn. Of ze dekken slecht, strepen, zijn niet echt wit of zijn té wit waardoor je zo’n Tipex effect krijgt.
Na lang zoeken ben ik ooit uitgekomen bij OPI Alpine Snow, een heel fijne witte nagellak.

Kleur

Over de kleur is niet zo heel veel te melden. Het is een mooi heldere witte crème die niet té wit is. Voor een french is hij perfect! Wil je een subtiele french die verzorgd is en niet teveel opvalt? Breng dan 1 laagje van de nude tint aan over de witte tip. Hierdoor wordt de witte lak wat getemperd.

OPI Alpine Snow hand holding bottle

Formule

De formule van Alpine Snow is best goed voor een witte lak. Hij is wat aan de dunne kant maar als je daar rekening mee houdt en dus niet te dikke laagjes aanbrengt is het geen enkel probleem. Bij de eerste laag lijkt hij enorm sheer en vertoont hij behoorlijk wat kwaststreken maar die zijn met de tweede laag beiden verdwenen. De dekking is het gene waarom ik zo dol ben op Alpine Snow, hij is volledig dekkend in twee lagen! Niet slecht toch?

OPI Alpine Snow closeup nails
Finish

De finish is niet bijzonder. Hij droogt vrij vlot of naar een bijna matte finish. Een goede topcoat is dus wel een aanrader. Ik gebruik doorgaans alleen Sally Hansen Insta-Dri topcoat en daarmee blijft deze lak zo’n 7 dagen keurig op z’n plaats, op wat tipwear na.

 

Nailed it! French Flower step 7 of 7

Nailed it! French Flower

Nailed it! French silver pearl step 7 of 7

Nailed it! French silver pearl

Hierboven zie je OPI Alpine Snow verwerkt in een french met nailart.

OPI Alpine Snow is al vrij oud, ik weet niet exact wanneer hij voor het eerst uitgebracht is, inmiddels is hij onderdeel geworden van de Classics Crème collectie. Hij is nog wel gewoon verkrijgbaar. Kijk hier voor een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. Hij is ook verkrijgbaar in de webshop van Douglas.
Het flesje bevat 15ml en kost €14,25