OPI Amore at the Grand Canal

OPI Amore at the Grand Canal bottle

“Let the romance flow in this ravishing red.”

De tijd van de herfst en winter collecties in aangebroken. OPI heeft dit seizoen de Venice collectie gelanceerd. Twaalf schitterende herfst tinten aangevuld met drie prachtige limited edition lakken. De collectie is geïnspireerd op het prachtige Venetië met haar kanalen waar je romantische gondelvaarten op kunt maken. Alle Venice kleuren zijn overigens ook beschikbaar als GelColor!

De hoofd collectie bevat de volgende kleuren:

Daarbij komen nog de volgende drie limited edition lakken:

Kleur

OPI Amore at the Grand Canal is een diep rode kleur met een warme ondertoon. Een prachtige rood tint maar geen écht unieke kleur.

OPI Amore at the Grand Canal hand holding bottle

Ik vind dit een typische OPI kleur. Vorig jaar hebben ze met de kerst collectie twee vrijwel identieke kleuren uitgebracht namelijk OPI Cinnamon Sweet en OPI What’s Your Point-Settia?.

OPI Amore at the Grand Canal dupes bottles

In de flesjes lijkt What’s Your Point-settia? iets lichter te zijn maar op de nagels is dat verschil te verwaarlozen.

OPI Amore at the Grand Canal dupes

Formule

De formule van Amore at the Grand Canal is gelijk aan de meeste rode OPI lakken, geweldig dus. Hij dekt in slechts één laagje en heeft de perfecte consistentie. De lak trekt mooi glad waardoor je een perfecte manicure hebt. Amore at the Grand Canal bevat behoorlijk wat pigment, ik breng bij dit soort kleuren graag twee laagjes van mijn basecoat aan om verkleuring aan mijn nagels te voorkomen. Ook met verwijderen kan het een rommeltje worden. Ik leg, in remover gedrenkte, wattenschijfjes op mijn nagels en laat die een minuutje liggen en dan kan ik het er in 1 keer vanaf vegen. Dit voorkomt ook dat de nagellak de huid doet verkleuren.

OPI Amore at the Grand Canal closeup nails

De OPI lakken komen met het ProWide kwastje, dit is een wat breder kwastje dat goed over de nagel uitwaaiert. Ik vind deze kwastjes heel erg fijn maar als je een heel smal nagelbed hebt dan kun je het kwastje draaien en met de smalle kant lakken.

OPI Amore at the Grand Canal bottle & brush

Finish

OPI Amore at the Grand Canal droogt erg snel op en heeft een schitterende hoogglans finish. Op de swatches heb ik dan ook geen topcoat aangebracht. Ik vind crème kleuren met een matte finish altijd erg mooi.

OPI Amore at the Grand Canal hand holding bottle matte finish

Het is absoluut een prachtige rood tint maar als je al een rode OPI lak hebt dan is Amore at the Grand Canal geen toevoeging aan je stash.

OPI Amore at the Grand Canal bevat 15ml en kost €14,95. De lakken uit de Venice collectie zijn los te koop bij Douglas. Ook is er een minipack te koop met daarin 4 mini flesjes, die kost €22,95 en is ook te koop bij Douglas.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Venice collectie.