OPI So Elegant

OPI So Elegant bottle
“Black and chrome confetti add sophisticated drama to this glitter.”

OPI So Elegant is alweer de laatste lak uit de OPI Gwen Stefani Holiday 2014 collectie. Deze collectie is gemaakt in samenwerking met No Doubt’s Gwen Stefani, waarmee OPI een jaar eerder al een zeer succesvolle samenwerking aanging. De collectie bestaat ui 18 prachtige tinten die zijn onderverdeeld in 3 series van 6 lakken.

De Red Shades:

De Classic Shades:

De Nail Effects:

Swatches

Op de swatches heb ik twee laagjes OPI So Elegant aangebracht over een basis van OPI Unfrost My Heart. Op de lichte basis kun je de glitter topcoat goed zien. Ik heb op de swatches geen topcoat aangebracht.

OPI So Elegant hand holding bottle
Kleur

De lak heeft een transparante basis met daarin zwarte, zeshoekige confetti in verschillende maten. Omdat de confetti zwart is en de basis transparant, kun je deze topcoat over praktisch alle kleuren aanbrengen. Je kunt dus oneindig combineren.

 

OPI So Elegant closeup nails

Formule en finish

De lak is vrij dik en zit echt bomvol met confetti. De kleine vlokjes laten zit heel fijn verdelen. De grote vlokken zijn lastig uit het flesje op te pikken en moet je ook echt deppend aanbrengen want anders veeg je ze er net zo hard weer vanaf. Op zich vind ik dat geen nadeel. Ik heb op de swatches eerst een laagje op de normale manier aangebracht waardoor ik een mooie basis van fijne vlokjes had en bij de volgende laag heb ik de grovere vlokken deppend aangebracht waardoor je toch een mooi geheel krijgt.

Qua finish is het een typische glittertopcoat, geen glans en een vrij grove structuur. Om een egaal, glanzend geheel te verkrijgen zul je een aantal lagen topcoat moeten aanbrengen.

OPI So Elegant macro

De OPI Gwen Stefani collectie ligt nog altijd in de winkel. De lakken bevatten 15ml en kosten €14,25. Kijk hier voor een OPI verkooppunt bij jou in de buurt, of kijk in de webshop van Douglas waar ze sinds kort ook OPI verkopen.

Vanaf vrijdag vind je hier de swatches van de OPI Fifty Shades of Grey collectie!

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Gwen Stefani Holiday 2014 collectie.