OPI GelColor vs. Polish

OPI GelColor vs. Polish both bottles
OPI brengt van veel van haar nagellakken ook een gelpolish variant uit. Vandaag laat ik de vergelijking zien tussen OPI Every Month is Oktoberfest nagellak en de GelColor variant.

Aan het begin van dit jaar liet ik al de swatches zien van OPI Every Month is Oktoberfest.

OPI GelColor vs. Polish gelpolish hand holding bottle
Op het oog lijkt er geen verschil tussen beide lakjes. Echter als je ze dicht naast elkaar legt zie je wel een aantal kleine verschillen.

OPI GelColor vs. Polish closeup nails with gel and normal polish

De GelColor lak is iets lichter en heeft nét even een wat grovere shimmer in zich. De nagellak is iets donkerder en heeft een heel fijne shimmer.

De formule van de GelColor is zoals iedere gelpolish wat dikker. Hij dekt wel in 1 laag waardoor je geen dikke plak op de nagel krijgt. Krimpen doet hij totaal niet. Het is wel jammer dat hij wat mat opdroogt waardoor een geltopcoat echt nodig is.

OPI GelColor vs. Polish gelpolish closeup nails
Op de swatches draag ik op de wijs- en middelvinger de GelColor en op de ringvinger en pink de nagellak. Van de GelColor heb ik naast een basecoat, 1 laagje kleur en 1 laagje topcoat aangebracht. Van de nagellak heb ik bovenop de basecoat 2 laagjes kleur en 1 laagje topcoat aangebracht.

OPI GelColor vs. Polish, macro gelpolish
Een macro-opname van de GelColor.

OPI GelColor vs. Polish macro polish
Een macro-opname van de nagellak.

Ze lijken enorm op elkaar en als je ze niet naast elkaar lakt dan zie je geen verschil. Het is en blijft een schitterende kleur.

De OPI GelColor blijft zeker twee weken netjes zitten, afhankelijk van hoe snel de nagel groeit. De GelColor is snel aangebracht en is direct klaar, je kunt dus direct aan de slag. OPI GelColor is niet in de winkel te koop. Je kunt een setje laten aanbrengen bij een OPI styliste bij jou in de buurt. De adviesprijs voor een set OPI GelColor is €30.

De OPI nagellakken zijn wel in de winkel te koop. Een flesje bevat 15ml en kost €14,25. Kijk hier voor een OPI verkooppunt bij jou in de buurt.