OPI Hold Out for More

OPI Hold Out for More bottle

Een tijdje geleden liet ik jullie een kleur zien uit de OPI Infinite Shine Fall 2015 collectie en vandaag laat ik de tweede zien.

De Infinite Shine serie van OPI is een bijzondere. Hij bestaat uit een drie-stappen systeem. Je begint met het aanbrengen van de primer, deze basecoat zorgt voor de optimale hechting van de kleur. De tweede stap is de kleur, deze breng je in twee dunne laagjes aan. Je sluit het af met de gloss, deze topcoat zorgt voor de duurzaamheid van een gel en een geweldige glans. De voordelen van dit systeem is dat je géén lamp nodig hebt, je kunt het met gewone nagellak remover verwijderen en het blijft lang zitten. De kleur kan tot 10 dagen mooi blijven, dit is wel afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagel.

Kleur

OPI Hold Out for More is een prachtige terracotta crème kleur. Het is een mooie, natuurlijke tint die erg chique oogt. De kleur lijkt in het flesje iets lichter te zijn, op de nagel heeft hij wat meer warmte en diepte.

OPI Hold Out for More hand holding bottle

Het is een kleur die absoluut erg geschikt is voor de herfst maar ook in de winter kun je dit kleurtje erg goed dragen.

Formule

OPI Hold Out for More bottles

Laat ik beginnen bij de primer, deze heeft een vrij dunne substantie, dunner dan je normaal van een basecoat gewend bent. De primer is erg prettig aan te brengen en droogt erg snel op waardoor je eigenlijk in één moeite door kunt gaan met de kleur.

De kleur is de tweede stap, ook deze formule is bijzonder prettig maar wel een stuk dikker dan de primer. Wat opvalt is dat hij enorm gepigmenteerd is, het advies vanuit OPI is om twee dunne laagjes aan te brengen maar met slechts een laagje is hij al volledig dekkend. Toch heb ik op de swatches twee laagjes aangebracht.

De gloss is de laatste stap. Opvallend is dat deze in een ondoorzichtig flesje zit, zoals gelpolishes ook hebben. Samen met het advies op de Amerikaanse website van OPI om de lakken bij voldoende daglicht aan te brengen doet mij vermoeden dat er wel een soort van gel in verwerkt zit. Ik heb het Infinite Shine systeem getest bij zowel daglicht als in de avond bij kunstlicht. In beiden gevallen droogt de gloss goed op alleen bij daglicht is hij sneller hard dan bij kunstlicht. Overdag kon ik na twee uur geen deukjes meer in de lak drukken terwijl ik na een nacht slapen wakker werd met “dekbed” nagels en nog deukjes erin kon drukken.

De kleur lak komt met het vertrouwde OPI kwastje. Dit kwastje vind ik zelf verreweg het prettigst werken. Het is een breder kwastje dat veel lak in zich opneemt, het waaiert prachtig uit op de nagel en je kunt er zeer prettig mee werken.

OPI Hold Out for More bottle and brush

Finish

Zoals OPI beloofd heeft de gloss inderdaad een waanzinnige glans over zich die blijft tot je de lak van de nagel verwijderd. Bij de eerste test die ik deed had ik vrij snel een kleine chip op mijn duim nagel. Op verzoek van lezers heb ik opnieuw getest. Dit keer heb ik de wijsvinger met een normale topcoat afgesloten en op de duimnagel heb ik een willekeurige OPI nagellak tussen de primer en gloss aangebracht.
De nagel waar ik de Infinite Shine kleur met een OPI topcoat heb afgesloten had ik na een dag of 4 wat tipwear. De nagels waar ik een normale OPI kleur had aangebracht en de nagels waar ik het volledige Infinite Shine systeem heb aangebracht hebben tot op dag 10 geen tipwear en chips gehad. De glans was nog volledig in takt. Ik ben echt onder de indruk van dit systeem.

OPI Hold Out for More closeup nails

De gehele Infinite Shine lijn is te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt maar ook bij Douglas. Ik kan me wel voorstellen dat het een prijzige aangelegenheid wordt als je alle benodigdheden in een keer moet aanschaffen maar ze zijn écht de moeite waard. Vooral voor dames die langer van een manicure willen genieten maar niet iedere keer een gelpolish willen laten aanbrengen is dit de perfecte tussenstap.
De prijzen zijn als volgt:

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.