OPI I Believe in Manicures

OPI I Believe in Manicures name bottle

Deze week kwam de OPI Breakfast at Tiffany’s collectie binnen en daar zitten een paar mooie kleuren bij. De kleur die ik je vandaag laat zien is wel een van mijn favorieten uit de collectie, I Believe in Manicures.

Audrey Hepburn maakte ooit de uitspraak “I Believe in Manicures” en dat was reden genoeg voor OPI om een hele collectie te wijden aan de gelijknamige Hollywood klassieker. Hepburn character in de film, Holly Golightly is dé inspiratiebron voor de twaalf schitterende nagellakken. Ik zal ze de komende tijd allemaal swatchen.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

 • I Believe in Manicures
 • Champagne for Breakfast
 • Black Dress Not Optional
 • Five-and-Ten
 • Rich & Brazilian
 • Meet My “Decorator”
 • Got the Mean Reds
 • Fire Escape Rendezvous
 • Breakfast at Tiffany’s
 • Sunrise… Bedtime!
 • Can’t read without my lipstick
 • Apartment for Two

Kleur

OPI I Believe in Manicures heeft nagenoeg dezelfde tint als de wereldberoemde Tiffany kleur. Een vrij felle blauw/groene tint die toch heel subtiel oogt. De OPI kleur verschilt iets met de werkelijke Tiffany kleur aangezien deze kleur is vastgelegd door het bedrijf Tiffany & Co. Hij komt echter wel heel erg dicht in de buurt en hij is ook echt prachtig. Ik draag hem nu al een paar dagen en krijg veel complimentjes.

OPI I Believe in Manicures hand holding bottle 2

studio foto

Ook in daglicht is OPI I Believe in Manicures prachtig! Het is zo’n kleur die vrijwel direct opvalt maar toch niet té opvallend is. Je hebt een mooi verzorgde manicure met deze kleur. Ik vind hem daarom ook wel geschikt voor een wat meer formele gelegenheid.

OPI I Believe in Manicures hand holding bottle daylight

daglicht foto

Formule

Mijn ervaring is dat dit soort kleuren nog wel eens de neiging hebben om wat chalky te worden maar daar heeft OPI I Believe in Manicures totaal geen last van. De formule is iets aan de dunne kant, dus let met aanbrengen op dat je niet in te dikke laagjes werkt want dan zal hij uitlopen in de nagelriemen. De lak is redelijk self leveling wat wil zeggen dat hij uit zichzelf mooi strak trekt waardoor je een feilloos resultaat hebt.

OPI I Believe in Manicures closeup nails and bottle

OPI I Believe in Manicures is heel erg goed gepigmenteerd en kan de nagels en nagelriemen verkleuren. Gebruik dus een goede basecoat en let er bij het aanbrengen op dat de lak niet uit gaat lopen in de nagelriemen want de kleur trekt razendsnel in de nagelriemen. Bij het verwijderen kun je het best wat remover op een wattenschijfje doen, die even op de nagel drukken en dan van de nagel afvegen. Zo voorkom je dat het product alsnog kans krijgt om in de nagelriemen en huid te trekken.

Door die goede pigmentatie heb je slechts 1 à 2 laagjes nodig voor een egaal dekkend geheel. Op de swatches heb ik twee heel dunne laagjes aangebracht.

OPI I Believe in Manicures Brush

Zoals als altijd komt ook de Breakfast at Tiffany’s collectie met het bekende ProWide kwastje. Ik vind dit echt een van de allerfijnste nagellak kwastjes, ze zijn van een goede kwaliteit, niet te stug maar ook zeker niet te flexibel, ze nemen voldoende product op en je kunt er ontzettend precies mee werken. De breedte van het kwastje kun je vrij goed regelen door meer of minder druk erop te zetten, en voor een heel smalle nagel draai je het gewoon een kwartslagje.

Finish

OPI I Believe in Manicures heeft een mooi glanzende finish van zichzelf maar hij komt toch nét even beter tot zijn recht met een mooi glanzende topcoat. Op de swatches heb ik een laagje OPI Start to Finish aangebracht en de glans is echt prachtig.

OPI I Believe in Manicures closeup nails

Bij dit soort kleuren vind ik een matte finish echt waanzinnig mooi. Je manicure krijgt net even dat beetje extra.

OPI I Believe in Manicures hand holding bottle matte finish

OPI I Believe in Manicures bevat 15ml en kost €14,95 en je kunt hem kopen bij Douglas. Er is ook een leuke mini pack beschikbaar met daarin vier mini lakjes van 3,75ml. In deze mini pack zit ook I Believe in Manicures. De mini pack kost € 22,95 en ook die is te koop bij Douglas.

Fijn weekend!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.