OPI Indigo Motif

OPI Indigo Motif bottle“I have designs on this deep midnight blue.”

Deze mooie blauwe kleur komt uit de OPI Color Paints collectie. Dit is een collectie die ontwikkeld is om te gebruiken in nail art designs. De semi-transparante lakken mengen zich heel gemakkelijk met elkaar en vormen daardoor nieuwe kleur tinten. Je kunt talloze creatieve designs maken met de Color Paints.

OPI Color Paints all bottles in a circle

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

OPI Indigo Motif is een diep, inkt blauwe nagellak. Het is, net als alle andere Color Paints lakken, semi-transparant maar is meteen de meest donkere van allemaal. Bij slechts één laagje is het al een diep, donker blauwe laag.

OPI Indigo Motif hand holding bottle
Op de swatch hierboven heb ik een laagje OPI Indigo Motif aangebracht over een laagje OPI Silver Canvas. Indigo Motif is heel geschikt om op zichzelf te dragen over de zilveren basis kleur. Net als bij OPI Purple Perspective krijg je een soort catseye effect.

OPI Purple Perspective catseye
Hierboven zie je OPI Purple Perspective, hier kun je het catseye effect mooi zien. Dit effect heeft Indigo Motif ook.

Formule

OPI Indigo Motif is een jelly lak, dat wil zeggen dat hij semi-transparant is, een geweldige glans heeft maar ook iets stroperiger kan zijn dan een normale nagellak. Ondanks dat het een jelly is lakt hij als een normale nagellak en is hij totaal niet dik. Hij droogt wel waanzinnig snel op, als je hem in een nail art gebruikt of in één laagje op de nagel dan is het raadzaam om snel te werken en echt maar één keer over een al eerder gelakt deel heen te gaan om kleurverschil te voorkomen.
Deze Indigo Motif is ontzettend goed gepigmenteerd, gebruik dus absoluut een goede basecoat en bij voorkeur twee lagen want hij geeft af en niet zo’n beetje ook!! Let bij het lakken ook goed op dat je niet de huid of nagelriem raakt, gebeurd dit wel haal het dan direct weg als je dat niet doet dan trekt de lak in de huid en zul je vlekken houden.

Bij de lichtere kleuren uit de Color Paints collectie kun je de dekking heel mooi en trapsgewijs opbouwen, bij Indigo Motif is dat wat moeilijker omdat je al met een donkere laag begint.

OPI Indigo Motif building up opacity
Het verschil tussen drie en vier laagjes is bijna niet zichtbaar. Bij drie laagjes krijg je wel het catseye effect en dat is bij deze diep blauwe kleur echt schitterend.

Finish

OPI Indigo Motif heeft een prachtige hoogglans finish die bij een jelly nagellak hoort. Op de swatches heb ik geen aparte topcoat aangebracht.

OPI Indigo Motif  closeup nails

Ik raad doorgaans altijd aan om een topcoat te gebruiken om langer te kunnen genieten van je manicure, bij de Color Paints is die niet echt noodzakelijk. Ik heb deze mooie OPI Indigo Motif een week gedragen, drie laagjes over OPI Silver Canvas. Na 7 dagen heb ik de lak verwijderd omdat het tijd voor iets nieuws was en er was geen schade zichtbaar, zelfs nagenoeg geen tipwear! Indrukwekkend, zeker als je weet dat ik hele dagen achter mijn laptop werk en dus enorm veel tekst moet typen.

De OPI Color Paints zijn ontwikkeld om te gebruiken in nail art designs en daar zijn ze absoluut geschikt voor.

Nailed it! Ombre Striping final
Nailed it! Water marble final
Nailed it! Brush Strokes final

De collectie is nu te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.