OPI Matte Topcoat

OPI Matte Topcoat bottle
“Mysterieus & Gewaagd”

Zoals je inmiddels wel weet, waarschijnlijk, ben ik dol op mijn matte topcoat. Een matte topcoat geeft vaak een nét iets andere look aan een anders doodgewoon lakje. De matte topcoat doet het eigenlijk op ieder soort lakje erg goed of je nu kiest voor een simpele crème of een gewaagde glitter het werkt eigenlijk altijd goed.

Rimmel Bestival Blue hand holding bottle matteRimmel Bestival Blue, een crème.

De formule van de OPI Matte topcoat is wat aan de dikke kant. Hij is wel goed te lakken maar je moet wel zorgen dat je het flesje van te voren goed tussen je handen rolt, doe je dat niet dan kan het zijn dat er witte vlekken op de nagel zichtbaar worden. Ik kan afraden om hem te schudden, er vormen zich snel lucht bellen in de lak.

OPI Rollin' in Cashmere closup matte topcoatOPI Rollin’ in Cashmere, een shimmer.

Bij het lakken moet je goed opletten dat je ook echt heel de nagel lakt. Als je een lak hebt met een glimmende finish hebt dan is het soms wat lastig te zien.
Wat ik zelf een nadeel vind is dat hij vrijwel altijd de kleur van de onderlaag oppikt ongeacht de droogtijd. Ik lak er zelf het liefst een normale topcoat onder om het kwastje schoon te houden. Let op dat je na gebruik het halsje van het flesje goed schoonmaakt ander sluit hij niet goed en komt er lucht bij waardoor de lak vrij vlot dik wordt. Als hij te dik is kun je hem wel goed verdunnen zonder dat hij minder mooi wordt.

OPI Snow Globetrotter on gold closeup nailsOPI Snow Globetrotter, a glitter.

Met een matte topcoat kun je werkelijk alle kanten op, of je hem nu gebruikt op een crème lakje, een glitter of metallic het is allemaal mooi maar ook op nailart doet hij het bijzonder goed.

Nailed it! Black Lace step 10

Nailed it! Black Lace

Nailed it! Quilted design closeup nail

Nailed it! Valentijns Hart step 4 of 4

Nailed it! Valentijns Hart

 

Vrijwel ieder merk heeft een matte topcoat in het assortiment ik heb verschillende merken geprobeerd maar kom toch iedere keer weer terug bij die van OPI. Hij is erg fijn in gebruik en hij geeft ook een prachtige, bijna satijnen, finish.
De OPI Matte topcoat kost €14,25 en is te koop bij Douglas.