OPI Pen & Pink

OPI Pen & Pink bottle

“I’m irresistibly drawn to this rosy pink.”

Begin april deelde ik met jullie het persbericht over de OPI Color Paints collectie. De collectie bevat een basis kleur en 8 semi-transparante kleuren waarmee je de mooiste nailart creaties kunt maken. De kleuren mengen zich goed met elkaar waardoor je eindeloze kleuren combinaties kunt maken.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

OPI Pen & Pink is een fel roze kleur met een paarse ondertoon die je alleen ziet bij de eerste laag. Net als de meeste andere kleuren uit de Color Paints collectie ziet ook Pen & Pink er in het flesje uit als een ondoorzichtige lak. Op de nagel is hij echt transparant maar toch met veel kleurpigment erin. Op de swatches heb ik Pen & Pink aangebracht over een laagje OPI Silver Canvas. Hoewel hij is het flesje wat naar een neon neigt is hij dat op de nagel zeker niet.

OPI Pen & Pink hand holding bottle

Formule

Pen & Pink is een jelly nagellak en zo brengt hij ook wel aan. Je moet de lak vrij snel aanbrengen want hij dikt redelijk snel in waardoor je hem niet meer netjes kunt aanbrengen, je gaat dan alle kwaststreken zien. Hij is gelukkig niet stroperig wat bij jellies nog wel eens het geval wil zijn.
De pigmentatie is bijzonder goed voor een semi-transparante nagellak, vergeet je basecoat dan ook niet. De dekking is mooi op te bouwen van transparant met 1 laagje naar volledig dekkend met 4 laagjes. Omdat de lak niet zo dik is heb je bij vier laagjes geen dikke plak op de nagel liggen.

OPI Pen & Pink building opacity
Het kwastje van OPI lakken vind ik zelf heel erg prettig. Het is het Pro-Wide kwastje, een fijne kwaliteit haren die niet té flexibel of té stug zijn. Het kwastje kun je vrij breed maken door er wat meer druk op uit te oefenen of mooi smal door juist geen druk uit te oefenen. Bij een smal nagelbed kun je het kwastje draaien.

OPI Pen & Pink bottle and brush

Finish

Omdat het een jelly lak is heeft hij dus ook een prachtige hoogglans finish. Ik heb op de swatches geen topcoat aangebracht. Een topcoat adviseer ik doorgaans altijd, dit om je manicure te beschermen zodat je nóg langer ervan kunt genieten. Bij deze Color Paints zou je zonder topcoat af kunnen. Ik heb Indigo Motif een week gedragen zonder topcoat en er was totaal géén schade te ontdekken. Indrukwekkend!!

OPI Pen & Pink closeup nails

De collectie is nu te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.