OPI Pink Yet Lavender vs Catrice Kitch Me If You Can

OPI vs Catrice bottles closed

Je ziet vaak dat goedkopere merken een “dupe” maken van een dure lak. Wat is nu het verschil? Ik zag onlangs een lak van Catrice welke ik direct herkende als een dupe van OPI Pink Yet Lavender. Ik heb hem meegenomen om te vergelijken.

In de winkel zag de Catrice lak er exact zo uit als de OPI variant. Bij thuiskomst heb ik de flesjes naast elkaar gezet en ik zag direct een overduidelijk verschil. Catrice Kitch Me If You Can lijkt enorm op de OPI Pink Yet Lavender maar er zijn wel degelijk verschillen.

OPI vs Catrice bottles

Als eerste al het flesje. Het flesje van OPI voelt solide aan en heeft een stevige dop waar het Catrice flesje wat gammel aanvoelt de dop is erg licht en feitelijk te groot om fijn in de hand te liggen met lakken. De kwastjes zijn ook behoorlijk verschillend. OPI bevat het vertrouwde Pro-Wide kwastje wat een vrij breed kwastje is maar niet té breed. Het waaiert mooi uit over de nagel waardoor je soms in zelfs één streek een hele nagel hebt gelakt wat weer een egaler resultaat geeft. Het Catrice flesje heeft een minder fijn kwastje. Het is veel te breed waardoor je als je smalle nagels hebt als snel je vingers mee lakt. Het heeft ook een rare ronde vorm.

OPI vs Catrice nails 1 layerOp deze foto heb ik op een basis kleur één laagje van de glitterlak aangebracht. Hier zie je al heel duidelijk verschil.

OPI vs Catrice nails 2 layersHier heb ik twee laagjes lak aangebracht. Zoals je kunt zien is de dichtheid van de glitters bij de OPI beduidend beter.

Even het vergelijk:

  •  De prijs van Catrice is wat aangenamer dat die van OPI. €2,99 voor 10ml tegen €14,25 voor 15ml.
  •  De dichtheid van de holografische glitters is bij de OPI veel beter, dat is op de foto’s ook goed te zien.
  • De grote vlokken hebben bij Catrice verschillende vormen en maten waar ze bij OPI allemaal gelijk van vorm en maat zijn wat het geheel wat netter doet uitkomen.
  • Beide lakkend drogen redelijk snel op.
  • Van de OPI heb je veel minder laagjes nodig om tot een leuk resultaat te komen.
  • Ze zijn beide lastig te verwijderen.
  • Catrice laat de basiskleur eronder rimpelen. De OPI doet dat, met dezelfde droogtijd, niet.

Ondanks dat Catrice Kitch Me If You Can een kopie lijkt te zijn van OPI Pink Yet Lavender zijn ze niet met elkaar te vergelijken. Mijn voorkeur gaat uit naar de OPI omdat die qua kwaliteit toch echt beter is.
De Catrice is wel een leuke budget tip als je van glitter houdt maar toch niet te veel wilt uitgeven.

Klik hier voor een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. Catrice is te koop bij de meeste Kruidvat filialen. Kijk hier voor een filiaal bij jou in de buurt.