OPI Primarily Yellow

OPI Primarily Yellow bottle
“Paint some sunshine with this glowing yellow.”

De OPI Color Paints collectie bestaat uit acht semi transparante, felle kleuren en een zilveren metallic nagellak. De zilveren lak dient als basis en met de kleuren kun je de mooiste creaties maken. Sommige van deze kleuren zijn ook met de zilveren basis kleur prima op zichzelf te dragen. Ik review ze per stuk en zal tussendoor ook nog wat nail art maken met deze gave lakken.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

OPI Primarily Yellow is een heldere en fel gele semi transparante lak met een mooi warme ondertoon. In het flesje oogt hij vrijwel volledig ondoorzichtig maar bij het aanbrengen zie je direct dat hij transparant is maar wel voldoende gepigmenteerd is. Op de swatches heb ik hem aangebracht over een laagje OPI Silver Canvas. Het is geen kleur die ik snel op zichzelf zou dragen maar in een nail art is hij erg mooi!

OPI Primarily Yellow hand holding bottle

Formule

Primarily Yellow heeft een lichte jelly structuur waardoor ik eigenlijk bang was voor hetzelfde probleem als met de OPI Sheer Tints van vorig jaar. Die zijn zo ontzettend stroperig dat ze niet netjes aan te brengen zijn. Deze Primarily Yellow heeft daar totaal geen last van, OPI heeft die formule toch echt heel goed weten te verbeteren. De lak brengt aan als een normale nagellak en droogt ook vrij snel op. De pigmentatie is voor een semi transparante lak bijzonder goed! Op de normale swatches heb ik slechts een dun laagje aangebracht.

Je kunt de dekking heel netjes opbouwen zonder dat je een enorm dikke plak op je nagels krijgt, dat vind ik zelf een pluspunt! De Sheer Tints kun je ook opbouwen maar na drie laagjes is je nagel ook drie keer zo dik en dat is bij de Color Paints niet het geval.

OPI Primarily Yellow closeup nails with more coats
Bij vier laagjes is hij bijna mosterd geel, een totaal andere tint dan hij in het flesje heeft.

Finish

Ondanks dat Primarily Yellow zich niet gedraagt als een jelly lak heeft hij wel de finish daarvan, namelijk super hoogglans! Op de swatches heb ik geen aparte topcoat aangebracht. Normaal raad ik een topcoat altijd aan in verband met de houdbaarheid van je manicure. Wel, ik heb Indigo Motif uit deze collectie ruim 7 dagen op mijn nagels gehad zonder zelfs maar een klein beetje tipwear!!

OPI Primarily Yellow closeup nails

Ik vind deze kleur bijzonder fijn om in nailarts te verwerken. Hij blend geweldig goed met de andere kleuren waardoor je oneindig veel nieuwe kleurtinten kunt creëren.

De collectie is vanaf eind juni in Nederland en België te koop. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.