OPI Purple Perspective

OPI Purple Perspective bottle
“The depth of this purple is mesmerising.”

In april van dit jaar deelde OPI mee dat ze met de Color Paints collectie zouden komen. Een verzameling met semi-transparante nagellakken die zich gemakkelijk laten mengen en zo voor de prachtigste nail art creaties gebruikt konden worden.
Ik moest direct denken aan de OPI Sheer Tints van vorig jaar, die lakken hadden hetzelfde effect maar lijken meer op stroop met een kwastje. Ik was dus gematigd positief over de aankondiging van de Color Paints collectie.
Toen ik ze binnen kreeg en er eenmaal mee gespeeld had was ik razend enthousiast! De lakken zijn erg fijn en inderdaad perfect om nail art desigs mee te maken.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

OPI Purple Perspective is in het flesje zo donker dat je bijna niet kunt geloven dat hij semi-transparant is. Bij het aanbrengen van het eerste laagje zie je dat het een schitterende diep paarse tint is. Bij zelfs het eerste laagje is hij al niet heel erg transparant, in een nail art is het dus verstandig om het kwastje zéér goed af te strijken langs het halsje.

OPI Purple Perspective hand holding bottle
Dit is zo’n Color Paints kleur die uitstekend geschikt is om zo te dragen. Op de foto hierboven zie je één dun laagje OPI Purple Perspective over een laagje OPI Silver Canvas. Door het metallic basislaagje krijgt de lak enorm veel diepte, bij twee laagjes krijgt hij zelfs een soort catseye effect, werkelijk schitterend!

Formule

Net als alle kleuren (behalve Silver Canvas) is ook Purple Perspective een jelly lak, een semi-transparante lak met een jelly-structuur. Purple Perspective brengt ook aan als een jelly, en hij droogt verschrikkelijk snel op. Het is dus van belang dat je de lak snel en precies aanbrengt met zo weinig mogelijk kwaststreken. Als je vaker op de nagel gaat met het kwastje krijg je enorme kleur verschillen op de nagel.

De dekking van Purple Perspective is iets minder subtiel op te bouwen dan bij de lichtere kleuren het geval is. Het verschil tussen drie en vier laagjes is in gewoon licht al nauwelijks meer waar te nemen.

OPI Purple Perspective building up opacity

Finish

Zoals het een jelly lak betaamd heeft ook Purple Perspective een hoogglans finish waar je u tegen zegt. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Bij de Color Paints is die ook niet absoluut noodzakelijk omdat de draagtijd absurd is. Ik heb Indigo Motif een week gedragen zonder topcoat en zonder schade!

OPI Purple Perspective closeup nails

De collectie is nu te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.