OPI Push & Shove

OPI Push & Shove packagingBegin deze maand heeft OPI de Gwen Stefani collectie gelanceerd. Ik vond deze collectie zelf niet heel bijzonder op één lakje na, Push & Shove. Een zilveren lakje met een geweldig chrome effect.

 

 

Bij aankoop zit er een klein flesje Lay down that base bij. Deze speciale basecoat is ook echt noodzakelijk want op iedere andere basecoat blijft Push & Shove niet of nauwelijks hechten.De lak is vrij dik en best tricky om mooi en streeploos aan te brengen. Hij droogt wel ontzettend snel op. Het is belangrijk om van te voren je nagels goed te polijsten met een bufferblok want de lak benadrukt namelijk alle oneffenheden in je nagel. Als de nagels mooi glad zijn breng je één laagje Lay down that base aan, deze droogt wat mat op en vervolgens breng je twee laagjes Push & Shove aan. De lak dekt al in één laagje maar het tweede laagje geeft hem net even wat meer volume. Zorg wel dat alle lagen echt goed droog zijn alvorens je een nieuwe laag aanbrengt!
Voor een extra strakke finish zou je op de nagel een gellakje kunnen aanbrengen en daarover Lay down that base aanbrengen.
Over deze lak breng je géén topcoat aan! Een topcoat doet het hele chroom effect teniet.

OPI Push & Shove and Lay Down that Base bottlesDit klinkt allemaal erg goed maar toch zijn er nadelen. De lak is volgens OPI  “one night wear”. Hij zou dus maar kort mooi blijven. Dat moet ik wel beamen. Na ongeveer anderhalve dag gaat hij chippen en zitten er ook behoorlijk wat krassen in en bovendien wordt het chroom effect beduidend minder. Het is fijn dat OPI hier wel eerlijk in is. Verwacht dus niet de draagtijd die je van OPI gewend bent.
Al met al een fijne lak en qua kleur ook zeker een trend in 2014! Deze lak is bij de betere parfumerieën te koop voor €14,25
OPI Push & Shove hand holding bottle
Ik vind het een heel leuke kleur. Wat vind jij ervan? Zou jij deze ook aanschaffen? Laat het weten!