OPI Small + Cute = ♥

OPI Small + Cute name bottle

“Do the math… this baby pink is perfect.”

Vandaag is het al weer tijd voor de laatste kleur uit de Hello Kitty by OPI collectie. Voor deze collectie heeft OPI zich laten inspireren door het schattige poesje en haar vriendjes. De collectie bestaat uit twaalf kleuren in verschillende nagellakken waarbij roze de overheersende kleur is.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

OPI Small + Cute = ♥ is een zachte, baby roze kleur met een crème textuur. Hij heeft een iets oranje ondertoon waardoor hij in bepaald licht naar een lichte zalm kleur neigt.

studio foto

studio foto

Ik vind dit soort kleurtjes vooral in de lente erg mooi. Als je je nagels toch wilt verzorgen zonder een al te overheersende kleur te gebruiken.

OPI Small + Cute daylight hand holding bottle

daglicht foto

Formule

Qua formule vind ik OPI Small + Cute = ♥ de minste van de collectie. Hij heeft een vrij dikke formule en heeft sterk de neiging om chalky te worden. Het is vrij lastig om hem netjes en egaal aan te brengen. Het werken in dunne laagjes is bij dit soort lakken wel aan te raden, zo heb je het minste last van het feit dat hij chalky is. De pigmentatie is helemaal niet verkeerd voor zo’n licht kleurtje, op de swatches heb ik drie zeer dunne laagjes aangebracht. Hij kan in twee of zelfs een dikker laagje dekkend zijn maar dan krijg je hem bijna niet netjes op je nagels.

OPI Small + Cute closeup nails 2

Als je mijn blog al langer volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat ik het ProWide kwastje van OPI een van de prettigste kwastjes vind. Het is een wat breder kwastje maar niet té breed, zoals bijvoorbeeld het kwastje van Sally Hansen. Het is netjes recht afgesneden waardoor je er heel netjes en precies mee kunt werken.

OPI Small + Cute brush

Finish

De droogtijd van OPI Small + Cute = ♥ is gemiddeld. Omdat je in dunne laagjes moet werken ben je wel wat langer bezig. Ik ben dan ook bang dat ik deze kleur niet snel nog eens zal pakken, OPI heeft in het verleden soortgelijke kleuren uitgebracht met een prettigere formule.
De glans is wel erg mooi, op de swatches heb ik bewust geen topcoat aangebracht zodat je de mooie glans goed kunt zien.

OPI Small + Cute closeup nails

Helaas is de Hello Kitty by OPI collectie niet in Nederland uitgebracht. Dat vind ik wel jammer, de leukste collecties worden vaak niet in Nederland uitgebracht. Je kunt de collectie wel in België kopen! De fullsize lakken bevatten 15ml en kosten €14,95 maar daarnaast zijn er ook verschillende mini-packs beschikbaar met daarin ook leuke nail art stickertjes.

Ik wens je een heel prettig weekend!

-X- Tamara