OPI Turquoise Aesthetic

Turquoise Aesthetic bottle
“Beauty is in the eye of this deep aqua.”

De OPI Color Paints collectie werd in april aangekondigd. Omdat ze erg leken op de OPI Sheer Tints van vorig jaar was ik gematigd positief, de Sheer Tints waren niet echt een groot succes. Inmiddels is de collectie al weer een langere tijd in huis en heb ik er al een hoop mee kunnen spelen. Wat mij betreft zijn de Color Paints een groot succes. De semi-transparante lakken blenden goed met elkaar waardoor je talloze nieuwe tinten kunt creëren.

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

OPI Turquoise Aesthetic is een heldere turquoise kleur. Op de nagel is hij bij de eerste laag heel mooi transparant maar toch met een hoop kleur erin. Hij is prima geschikt om zo te dragen.

Turquoise Aesthetic hand holding bottle
Op de swatches heb ik een dun laagje aangebracht over een basis van OPI Silver Canvas.

Formule

OPI Turquoise Aesthetic is een vrij dunne jelly lak. Hij is heel prettig aan te brengen zonder stroperig te zijn. Hij droogt wel razendsnel op dus enige haast is geboden bij het aanbrengen. Als je voornemens bent om de kleur als semi-transparante laag over een zilveren base aan te brengen dan is het noodzakelijk dat je de lak aanbrengt met zo min mogelijk kwast streken. Hoe meer kwast streken hoe meer kleur verschil je krijgt en dat is zonde.

Een goede basecoat is absoluut noodzakelijk als je niet wilt eindigen met blauwe nagels. Ik gebruik zelf een OPI of Dior basecoat en ik breng minimaal twee lagen aan onder de zilveren basis kleur. Als je hem in een nail art design gebruikt waarbij de huid in contact komt met de lak, bijvoorbeeld bij het maken van een ombre of water marble, breng dan royaal een peel off basecoat op de huid aan en zorg dat je geen enkel stukje vergeet. De lak trekt razendsnel in de huid en is er daarna bijna niet uit te krijgen. Ik heb bij mijn Ombre Striping nail art tutorial de fout gemaakt om mijn nagelriemen niet goed te beschermen en die zijn vervolgens vier dagen blauw geweest…

Turquoise Aesthetic stained cuticle
Op de foto lijkt het mee te vallen maar in werkelijkheid vroeg men zich af of ik zuurstof tekort had 😉

De dekking van deze mooie OPI Turquoise Aesthetic is vrij goed op te bouwen weliswaar iets minder subtiel dan bij de lichtere Color Paints kleuren maar al een stuk beter dan bij OPI Indigo Motif.

Turquoise Aesthetic building up opacity

Finish

Zoals alle Color Paints lakken heeft ook OPI Turquoise Aesthetic weer die schitterende jelly hoogglans finish. De glans is zo mooi dat er geen enkele topcoat tegenop kan, gelukkig heb je die bij de Color Paints lakken niet nodig. De houdbaarheid van de lakken uit deze collectie is bijzonder goed te noemen. Ik heb OPI Indigo Motif voor een week gedragen en bij het verwijderen had ik geen enkele schade op de nagels!

Turquoise Aesthetic closeup nails
De OPI Color Paints lakken zijn speciaal ontwikkeld om te verwerken in nail art designs.

Nailed it! Ombre Striping final

Nailed it! Water marble final

Nailed it! Watercolor Flowers final

Nailed it! Watercolor Flowers

De collectie is nu te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.