OPI Visions of Georgia Green

OPI Visions of Georgia Green bottle
Ter ere van het honderdjarig bestaan van het iconische Coca-Cola bracht OPI 3 collectors items uit.

Begin juni deelde ik met jullie het bericht waarin OPI bekend maakt ter ere van het honderdjarig bestaan van Coca-Cola 3 collectors items uit te brengen.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Coca-Cola Red is vorig jaar in de VS al uitgebracht en toen kon je op mijn blog de swatches al bekijken. De andere twee lakken zijn gebaseerd op de unieke kleur van het Coca-Cola flesje.

Kleur

De kleur van het originele Coca-Cola flesje heette “Georgia Green” en daar is deze lak op gebaseerd. De lak heeft een mooi groene kleur met een schitterende paarse shimmer erin, echt een duochrome wil ik hem niet noemen. Verder bevat de lak ook kleine groene flakies die in bepaald licht een paarse gloed hebben.

OPI Visions of Georgia Green hand holding bottle

Formule

Visions of Georgia Green is erg dun en bij het eerste laagje lijkt hij ontzettend sheer te zijn. Bij de tweede laag echter is hij volledig dekkend. Qua dikte had hij van mij iets dikker mogen zijn maar op zich is hij nog prima aan te brengen. Het is geen kleur die de nagel snel zal doen verkleuren maar een basecoat is altijd verstandig natuurlijk. Doordat de lak best wat flakies bevat, die op het oog niet heel zichtbaar zijn, is het wel een idee om er een peel off basecoat onder te gebruiken want hij is vrij lastig te verwijderen.

OPI Visions of Georgia Green closeup nails

OPI lakken bevatten allemaal (oude uitgezonderd) het Pro-Wide kwastje. Dit is een bijzonder fijn kwastje, het waaiert mooi uit over de nagel waardoor je met zo min mogelijk kwaststreken de nagel netjes kunt lakken. Als je een erg smal nagelbed hebt kan het wat onhandig zijn zo’n breed kwastje, echter als je het kwastje een kwartslag draait kun je ook prima met de smalle kant lakken.

OPI Visions of Georgia Green bottle and brush

Finish

Visions of Georgia Green droogt ontzettend snel op met een matig glansje. Door de mooie shimmer die de lak heeft is een glanzende topcoat eigenlijk niet eens nodig. De houdbaarheid van de lak is prima, 5 dagen zonder chips en enkel wat lichte tipwear.

OPI Visions of Georgia Green macro

OPI Visions of Georgia Green is verkrijgbaar in een minipack met 8 andere Coca-Cola kleuren een OPI Top Coat. De pack kost €43,95 en is slechts beperkt verkrijgbaar bij Douglas. De collectie is een limited edition dus wees er snel bij want op=op!

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Coca-Cola 2015 collectie.