Rimmel Bestival Blue

Rimmel Bestival Blue bottle
Vandaag weer zo’n gaaf lakje uit de Rita Ora collectie van Rimmel.

Rita Ora heeft samen met Rimmel een mooie make-up collectie op de markt gebracht waaronder ook 12 mooie lakjes in mooie lente kleuren. Het zou een lakje zijn die tot 10 dagen goed blijft zitten, dat is wat overdreven maar ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van de Rimmel lakken!

Kleur

Bestival Blue is een lichte lila kleur met een sterke blauwe ondertoon. Een kleur die je dit seizoen bij vele merken terug ziet en vrij wel altijd in een crème lak. Zoals de kleur er in het flesje uitziet zo is hij ook exact op de nagel.

Rimmel Bestival Blue hand holding bottle

Dit lakje deed mij direct denken aan China Glaze Boho Blues, waarvan ik eerder een review op mijn blog had staan. Deze Rimmel Bestival Blue is zo goed als een exacte dupe van de China Glaze.

Rimmel Bestival Blue and ChG Boho Blues bottles
China Glaze Boho Blues is iets donkerder maar dat is zo minimaal dat als je de kleuren door elkaar zou dragen dat niemand het verschil ziet.

Rimmel Bestival Blue comparison with ChG Boho Blues
Hoewel China Glaze toch iets duurder is dan Rimmel gaat mijn voorkeur toch naar de budget versie uit. De formule van de Rimmel is zo ontzettend goed dat China Glaze, wat mij betreft, op de tweede plaats komt te staan.
Als je deze kleur mooi vind dan raad ik je aan om de Rimmel te gaan halen.

Formule

De formule van Bestival Blue is echt heel erg goed. De dikte is eigenlijk gewoon perfect! Op de swatches draag ik slechts 1(!) laagje. Hij brengt makkelijk aan en trekt zichzelf mooi strak waardoor eventuele oneffenheden in je natuurlijke nagel niet meer opvallen.

Het kwastje van de Rimmel lakjes is vrij breed, ik vind dat persoonlijk heel erg fijn. Het kwastje in dit flesje is prima afgesneden waardoor je er mooi en strak mee langs de nagelriemen kunt lakken.
Als je dunne nagels hebt en het kwastje is te breed, draai het dan een kwart slag waardoor je met de de smalle zijde van het kwastje kunt lakken.

Rimmel Bestival Blue open bottle with brush
Finish

Net als Rimmel Peachella en Rimmel Roll in the Grass, droogt ook deze Bestival Blue op met een schitterende hoogglans finish. Ik heb op de swatches geen topcoat aangebracht zodat je de mooie finish goed kunt zien. Ondanks die mooie finish kan ik je wel aanraden om een topcoat aan te brengen waardoor je nog langer van je manicure kunt genieten.
Rimmel beloofd een houdbaarheid van 10 dagen, dat redt je niet, ik in ieder geval niet. Bij mij is hij 5 dagen blijven zitten zonder chips, wel wat lichte tipwear.

En uiteraard heb ik ook over deze lak mijn matte topcoat aangebracht. I LOVE matte topcoats with crèmes 😉
Hij wordt er iets lichter van maar de kleur lijkt wel iets intenser en dieper te worden.

Rimmel Bestival Blue hand holding bottle matte

Ondanks dat hij niet aan de belofte van een 10-daagse houdbaarheid voldoet is hij zeker niet slecht. De formule is perfect, de kleur is mooi en hij blijft bij mij 5 dagen zitten. Wat mij betreft een hele goede nagellak, zeer zeker voor de prijs die je ervoor moet betalen.

De Rimmel Rita Ora collectie ligt nu nog in de winkels. Je kunt hem kopen bij o.a. Etos, het flesje bevat 8ml en kost €3,99. Let op! Deze week heeft Etos een actie waarbij je het 2e Rimmel product gratis krijgt. Wees dus snel!

Bekijk hier de andere kleuren uit de Rimmel Rita Ora collectie.