Rimmel Tangerine Tent

Rimmel Tangerine Tent bottle
Deze Rimmel Tangerine Tent is wel zeer toepasselijk op Koningsdag!

Tangerine Tent komt uit de Rita Ora collectie van Rimmel. De collectie bestaat uit 12 mooie kleuren nagellak en 6 lipglosjes. Dit is de tweede keer dat Rimmel en Rita Ora samenwerken. De collectie is geïnspireerd op de festival scene.

Kleur

Rimmel Tangerine Tent is een echte knal oranje kleur. Hij is meer dan perfect geschikt voor Koningsdag maar ook voor het EK of WK voetbal is hij prima. Het is een heel mooie oranje tint die zeker goed zal staan als je een zon gebruinde huid hebt.

Rimmel Tangerine Tent hand holding bottle
De kleur is op zichzelf al behoorlijk fel maar met een witte basecoat is hij net even dat beetje feller.

Rimmel Tangerine Tent closeup nails white basecoat
Op bovenstaande foto heb ik op de bovenste nagel een laagje OPI Put a Coat On aangebracht. Zoals je kunt zien is hij dan net iets helderder. Heb je geen witte basecoat in huis dan kun je ook een normale witte nagellak gebruiken maar breng daar dan wel een normale basecoat onder aan want een gewone witte nagellak heeft niet de eigenschap van een basecoat.

Formule

Qua formule is hij aan de waterige kant wat hem ook direct heel sheer maakt. Je moet echt in heel dunne laagjes werken om te voorkomen dat hij in de nagelriemen loopt. Ik heb op de swatches 4 dunne laagjes aangebracht. Hij heeft een jelly structuur dus op zich is dat wel prettig met lakken.

Rimmel Tangerine Tent closeup nails

Finish

Door de jelly structuur droogt hij vrij rap op en heeft hij een mooie glans. Op de swatches heb ik dan ook geen topcoat aangebracht. Zonder topcoat chipt hij niet heel erg snel, bij mij heeft hij 4 dagen goed gezeten.

Met een matte topcoat is hij ook prachtig!

Rimmel Tangerine Tent hand holding bottle matte topcoat

Dit soort lakjes zijn absoluut niet uniek maar komen wel altijd goed van pas op Koningsdag, voetbal en Olympische Spelen. Ik vind hem persoonlijk met een witte basecoat nét even wat beter tot zijn recht komen.

De Rimmel Rita Ora lakjes kun je kopen bij o.a. Kruidvat en ze kosten €3,99.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Rimmel Rita Ora collectie.