Roby Thermo Lilac

Roby Thermo Lilac name bottle

Het Italiaanse merk Roby Nails heeft onlangs een lijn met thermo gelpolishes gelanceerd. De komende vrijdagen zal ik jullie een aantal gave kleuren uit deze lijn laten zien.

Thermo lakken vind ik altijd erg leuk. Zeker als je lange nagels hebt geeft het een ontzettend leuk effect. Combineer dat met een gelpolish en je hebt de perfecte zomer manicure die twee tot drie weken netjes blijft zitten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de staat van je natuurlijke nagels en de manier waarop je het product hebt aangebracht.

Ik zal de volgende kleuren de komende weken laten zien:

  • Thermo Lilac
  • Thermo Purple
  • Thermo Azure
  • Thermo Green
  • Thermo Red
  • Thermo Pink

Kleur

Roby Thermo Lilac heeft als basis kleur een prachtige, vrij donkere lila tint. Als je de lak verwarmd maakt de lila kleur plaats voor een mooie roze tint met een wat blauwe ondertoon. De kleuren passen erg goed bij elkaar en geven, door de blauwe ondertoon, een frisse uitstraling.

Roby Thermo Lilac hand holding bottle 2

De gelpolish reageert zeer sterk op zelfs de kleinste temperatuur schommelingen. Het effect dat je op de foto hierboven zien is niet gemanipuleerd. Dit effect wordt bereikt doordat het nagelbed een hogere temperatuur heeft dan de vrije rand van de nagel. Ik vind thermo’s dan ook het mooiste op een lange nagel. Op een korte nagel zal het effect vooral zichtbaar zijn als je bijvoorbeeld met koud of warm water werkt.

Roby Thermo Lilac hot and cold

Roby Thermo Lilac bevat een heel fijn zilveren glittertje. OP de macro foto hieronder kun je de glitter mooi zien.

Roby Thermo Lilac macro

Formule

Roby Thermo Lilac heeft een vrij dikke substantie, dat is ook wel iets dat bij een gelpolish hoort en zeker als ze glitter bevatten. Hij heeft niet de neiging om uit te lopen en daardoor kun je meerdere nagels lakken voordat je in de lamp gaat.

Roby Thermo Lilac closeup nails

Iedere gel krimpt tijdens het uitharden, dat is inherent aan het chemische proces. De Roby gelpolishes hebben heel minimaal last van de krimp. Als je de vrije rand goed sealt zul je er geen last van hebben. Teveel krimp zie je vaak enkel bij de goedkopere gelpolishes.

Roby Thermo Pink bottle and brush

De flesjes van de Roby gelpolishes hebben dezelfde vorm als die van de normale nagellakken. De gelpolishes zitten alleen in een mat zwart flesje om te zorgen dat UV straling niet bij het product kan komen om te voorkomen dat het voortijdig uit gaat harden.
De kwastjes zijn heel erg fijn, het heeft een fijne breedte en het waaiert mooi uit op de nagel.

Finish

Roby Thermo Lilac is geen one-step gelpolish, je moet dus beginnen met een basecoat en hem afwerken met een topcoat. De topcoat die ik op de swatches heb gebruikt is Layla Base & Shiny Top Coat. Deze heeft een prachtige glans die ook mooi blijft tot je het product van de nagel verwijderd.

Roby Thermo Lilac closeup nails 2

Roby Thermo Lilac bevat 8ml en kost €14,95, je kunt deze gave gelpolish kopen bij Djasa. Ik vind Layla Base & Shiny Top Coat heel erg fijn om te gebruiken, het is een 2-in-1 product en dat scheelt ook in de kosten. Hij kost €14,90 en ook deze koop je bij Djasa.

Fijn weekend alvast!

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.