TAG: Polishes that we all have

Tag PTWAH front

Deze tag ben ik bij verschillende bloggers tegengekomen en het leek me leuk hem over te nemen.

Je kent het wel: je bent door je nagellak stash aan het snuffelen en je komt de gekste dingen tegen. Herkenbaar? Ik zal mijn lijstje met jullie delen.
Tag PTWAH The Tease
The Tease: Chine Glaze 2NITE
The polish that you love but you’re afraid to wear because it’s discontinued and you don’t have a backup bottle.
Ik zag China Glaze 2NITE eens voorbij komen op Pinterest en ik was meteen verliefd. Zo’n een ontzettend mooie holografische lak had ik nog nooit eerder gezien, het effect was echt stunning. Ik MOEST hem gewoon hebben maar tijdens mijn zoektocht werd helaas duidelijk dat hij niet meer te krijgen was, ja tegen schunnige prijzen.
Door een mede nailpolish-addict werd ik gewezen op een blog sale in Nederland en deze dame verkocht China Glaze 2NITE. De prijs was alsnog behoorlijk pittig maar dusdanig dat ik dat nog wel wilde uitgeven voor een nagellak.
Toen hij eindelijk binnen was heb ik hem direct gelakt en hij is in het echt nóg mooier dan op de foto. Ik gebruik hem maar heel zelden want hij is niet meer te koop. Ik kijk gewoon zo nu en dan even naar de swatchstick.
Tag PTWAH The Senior
The Senior: Collection 2000 250
One of the first polished you owned. Now it’s all thick and you don’t really like the color anymore but you keep it anyway because it has memories.
Dit is een koperkleurige lak die ik al heb vanaf dat ik een jong meisje was. Op de plaatselijke markt stond een grote kraam die allerlei verzorgingsartikelen verkocht. Vaak waren dat dingen die niet meer in de winkel verkocht konden worden. Op de grond stonden altijd een aantal dozen met nagellakjes. Ik heb deze lak gekregen van mijn moeder. Hij is al zo ontzettend oud dat hij stroperig geworden is (ik kan het flesje op de kop houden en er valt niets uit), aan de zijkanten binnen in het flesje is de lak vast gekoekt. Hij is dus niet meer te gebruiken maar weggooien doe ik toch ook niet.
Tag PTWAH The Ugly One
The Ugly One: Catrice Call Me Princess
The polish that you absolutely hate in every way but you keep it anyway to laugh at how weird it is.
Ik zag Call Me Princess in eerder op een andere blog en de kleur zag er op de foto echt heel erg leuk uit. Toen ik bij Kruidvat was zag ik hem staan en ook ik het flesje leek hij erg leuk. Ik heb hem gelakt en geswatched voor mijn blog en toen begonnen de twijfels al een beetje. Naar gelang ik hem langer droeg kwam het besef dat hij eigenlijk echt lelijk is. Hij doet me denken aan een Oosterse goudkraam op de Zwarte Markt. Geen succes dus, toch bewaar ik hem omdat hij misschien ooit nog eens van pas komt bij een enorm foute outfit.
Tag PTWAH The Superficial
The Superficial: Saffron London 38
The polish that looks fantastic in the bottle but is all kinds of ugly when you try to put it on.
Een diep rode kleur die in het flesje erg mooi oogt ondanks dat het een goedkope lak is. Ik heb nooit rode lak maar ik wilde het toch nog eens proberen. Bij het lakken werd weer pijnlijk duidelijk waarom ik geen rode lakken heb: het staat voor geen meter. Ik krijg van die lijkbleke handen met een goedkope uitstraling. Voor degene die denken dat het aan de kwaliteit ligt, ik heb ook een OPI gehad in een rode kleur en dat gaf hetzelfde resultaat. Rood en ik gaan gewoon niet samen.
Tag PTWAH The Rocky Road
The Rocky Road: MIYO Bubblegum
The polish that always insists on being lumpy
Het is een heerlijke mierzoete roze kleur. Je krijgt spontaan zin in snoepgoed. Helaas is het een rampzalige lak om te lakken. Hij is veel te dik om een mooi resultaat te kunnen krijgen. Jammer want het kleurtje is echt mijn ding.
Tag PTWAH The Hate
The Hate: OPI Kermit Me To Speak
The polish that always look great on every skin tone except yours. You want to love it… but it doesn’t love you back.
Deze lak komt uit de Muppets Most Wanted collectie van OPI in de lente van dit jaar. In het flesje is hij echt prachtig! Ook op de swatchstick ziet hij er schitterend uit. Het is een prachtige duo chrome met wat koper en paars. Hij past alleen echt niet bij mijn huidskleur, ik krijg er enorm bleke handen van. Dat is echt jammer want de kleur is geweldig.
Tag PTWAH The Multiplier
The Multiplier: Parelmoer
That one shade of polish color that you can’t stop yourself from buying every time you see it.
Ik ben dol op parelmoer lakken. Bij het zoeken in mijn stash bleek ik tientallen parelmoer lakjes te hebben die volgens velen hetzelfde zijn maar ik zie echt forse verschillen 😉
Tag PTWAH The Ex
The Ex: Pink Gellac 141 Glitter Pink
The polish that used to be your favorite but now sits in the back of your stash collecting dust.
Deze glitter roze gel lak is erg leuk en kwalitatief erg goed. Ik heb hem erg veel gebruikt, hij is ook voor drie kwart leeg. De laatste maanden gebruik ik hem helemaal niet meer. Het is een gelpolish dus hij blijft met gemak drie weken zitten. En dat laatste is juist het probleem, ik hou het geen drie weken meer uit met één kleur 😉 Ik wissel soms dagelijks van kleur.
Tag PTWAH water
Water: W7 UV polishes
It might as well be it, since it’s about that thickness anyway.
De UV lakjes van W7 zag ik staan bij de Op=Op shop in het plaatselijke winkelcentrum. Ik ben gek op lakjes met een effect dus ik heb er vier meegenomen. Het UV effect is inderdaad best leuk in mijn UV lamp maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet dagelijks met mijn handen in die lamp zit dus houd je feitelijk een streperige pastelkleur over.
De formule van die lakken is verschrikkelijk slecht. Het is echt gewoon water, als je een te dikke laag aanbrengt op de nagel dan loopt het er vanaf en verzameld zich keurig in de nagelwallen.
Tag PTWAH The Sheer-ness Monster
The Sheer-ness Monster: Essence Gold Rush
No amount of coats will ever satisfy it.
Deze lak heeft een zacht gouden kleurtje. Als je hem eenmaal dekkend hebt is hij ook erg mooi op de nagel. En “als” staat schuingedrukt omdat dat best een uitdaging is. Ik lak al mijn lakken op swatchsticks omdat je snel het overzicht kwijt bent als je stash groeit. Op de swatchstick heb ik 8(!!) lagen moeten lakken om hem redelijk dekkend te maken en nóg kijk je er doorheen.
Tag PTWAH The Beat
The Beat: Glitterlakken
The polish that you like but never wear because it’s a giant pain in the butt to remove.
Ik ben dol op glitterlakken, hoe gekker hoe beter. Alleen het verwijderen is zo’n drama, je zit een eeuwigheid met in folie verpakte vingertjes te soppen in de in aceton geweekte watjes…
Er is een glitter-off base te koop maar daar ben ik nog niet helemaal van overtuigt.