Trind Hand Repair

Trind Hand Repair box

Om je nagels netjes te houden is een goede verzorgingsroutine nodig en daarin mag natuurlijk ook geen goede hand crème ontbreken.

Ik mocht onlangs deelnemen in het Trind Testpanel die deze nieuwe hand crème mochten testen. En vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen.

De Trind Hand Repair is niet een standaard hand crème. Voor de productie van nieuwe huidcellen is vitamine F heel belangrijk, de duo-liposomen technologie in deze crème bevordert de aanmaak van vitamine F. Naast de duo-liposomen bevat de crème ook vitaminen A, C en E.

Trind Hand Repair box and tube

Substantie

De crème zit in een fijne tube verpakking. Het is een vrij dunne crème, hou hier rekening mee als je hem aanbrengt want je gebruikt snel teveel, je hebt maar een klein druppeltje nodig.

Trind Hand Repair open tube

Veel dames maken de fout om de crème in de handpalmen te smeren, dit is niet goed. De crème breng je aan op de rug van de hand en wrijf je daar ook in, de huid in de handpalmen is heel stug en zal veel minder profiteren van de crème. Het is ook de huid op de rug van de hand die zichtbaar is.  Je masseert de crème in de huid totdat deze volledig is opgenomen door de huid. Hij laat geen vettig laagje achter en trekt ontzettend snel in. Ik heb wel het idee dat er een filmpje op de huid achterblijft maar deze is niet vettig en dus ook niet vervelend.

Trind Hand Repair cream on hand

Als je na het aanbrengen 20 minuten uit het water blijft volstaat het om de crème twee maal daags aan te brengen. In die 20 minuten heeft de crème de kans om in de diepere huidlagen te trekken en om van binnenuit zijn werk te doen.

Ingrediënten

Trind Hand Repair ingredients

Vitamine A

In de crème zit retinyl palimtate, dit is gemodificeerde vorm van vitamine A. Pure vitamine is te onstabiel om toegepast te worden in huidverzorgingsproducten. Vitamine A stimuleert de celgroei in de opperhuid en de collageen productie in de lederhuid. De huid zal hierdoor minder droog zijn en ook elastischer aanvoelen.

Vitamine C

Vitamine C reduceert de effecten die de vrije radicalen, afkomstig uit UVB straling of roken. Ook is vitamine C noodzakelijk voor de aanmaak van collageen dat ervoor zorgt dat de huid elastisch blijft. In de Trind Hand Repair is vitamine C aanwezig in de vorm van ascorbyl palmitate.

Vitamine E

Vitamine E zorgt ervoor dat de schade die de huid oploopt door UV straling beperkt blijft. Het zou ook bijdragen aan het verminderen van littekens en in combinatie met vitamine C beperkt het pigment vlekken. De mens maakt vitamine E niet zelf aan, wij krijgen die binnen door onze voeding of doordat het verwerkt zit in verzorgingsproducten. In Trind Hand Repair is vitamine E aanwezig in de vorm van tocopheryl acetate.

Dimethicone

Dit is een silicone. Dit zorgt ook voor het laagje wat ik eerder omschreef. Het laat de huid zacht, droog en glad achter. Het zorgt ervoor dat werkzame stoffen in de crème niet kunnen vervliegen en hun werk goed kunnen doen. Het sluit de huid gedeeltelijk af, zeker mensen met een zeer droge huid kunnen daar voordeel van ondervinden. Als je echter gevoelig bent voor siliconen kan het zijn dat je oneffenheden op de huid krijgt.
Over siliconen gaan veel slechte verhalen maar helaas kloppen die vaak niet. Ja, siliconen sluiten de huid gedeeltelijk af maar dat is niet schadelijk. Mensen met die gevoelig zijn voor siliconen kunnen bijvoorbeeld puistjes ontwikkelen. Dat is lastig maar niet schadelijk. Laat je dus alsjeblieft niet meeslepen in de hype dat siliconen altijd slecht zijn.

Trind Hand Repair box and tube

Ik ben zelf erg tevreden met deze hand crème. Ik gebruik het nu ruim een week twee maal daags en ik merk dat mijn handen echt zachter zijn geworden. In de winter periode heb ik altijd last van een zéér droge huid. Sinds ik Trind Hand Repair gebruik heb ik daar geen last meer van, twee keer per dag een druppeltje in masseren heeft echt goed effect.

Trind Hand Repair bevat 75ml en kost €11,85. Kijk hier voor een Trind verkooppunt bij jou in de buurt.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.