Unboxing van de Prettybox van december

Prettybox december closed box
Donderdag kwam bij mij de Prettybox van december binnen. Wie je weten wat er in zit? Lees dan snel verder.

Voor wie niet weten wat de Prettybox is even een korte introductie.
De Prettybox is een doos vol met beauty producten die je maandelijks opgestuurd krijgt. Je sluit een maandabonnement af of koop maandelijks de box los. De boxen kosten €14,95 inclusief verzendkosten. Er zitten minimaal vijf producten is waarvan de meeste fullsize.

Prettybox december open box
Dit keer een gouden strikje en rode vulling, leuke kerstkleurtjes! Het kaartje met de producten leg ik altijd even aan de kant zodat ik zelf kan uitvinden wat erin zit.
Deze maand zitten en slechts vijf producten in, waarvan vier fullsize producten.

Prettybox december Rituals Shampoo

Rituals Brilliant Bliss Shampoo – 70ml – €4,00
“De Brilliant Bliss shampoo van RITUALS is een verzorgende glans shampoo op basis van rustgevende Indiase Roos & Shikakai. De shampoo heeft een vochtregulerende werking en zorgt voor zijdezacht haar met een prachtige glans. Geschikt voor dagelijks gebruik.”

Ik vind de producten van Rituals altijd lekker! Deze shampoo ruikt ontzettend lekker!

Prettybox december Rituals Conditioner
Rituals Shikakai Secret Conditioner – 70ml – €4,00
“De Shikakai Secret conditioner van RITUALS heeft net als de Brilliant Bliss shampoo een vochtregulerende werking en zorgt voor prachtig, gezond en glanzend haar. De conditioner beschermd de kleur van je haar, is voor dagelijks gebruik & kan eventueel ook als masker gebruikt worden als je de conditioner wat langer laat intrekken.”

Prettybox december So Susan blush
Prettybox december So Susan Blush closeup
Prettybox december So Susan blush on skin

 So Susan 8-hour cheek stain – fullsize – €29,95
“De 8-hour cheek stain is een langdurig hydraterende gel blush die je wangen een gezonde gloed geven. De unieke balsenachtige textuur is waterbestendig en blijft tot wel 8 uur zitten! Je ontvang de kleur sun peach fiery earth of orchid.”

Ik heb de kleur sun peach gekregen. De producten van So Susan zijn best prijzig maar persoonlijk vind ik ze het niet waard. De verpakking van de So Susan producten oogt erg goedkoop en gammel, zo ook deze stick, ik kan hem niet verder eruit draaien want er is iets gebroken wat je hoort rammelen in de verpakking. Deze blush is erg droog en enorm korrelig zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Hij stinkt ook behoorlijk helaas. Hij blijft inderdaad vrij lang zitten. Ik heb hem op mijn hand geswatched en zelfs met een goede make-up remover krijg ik hem er niet af maar het blijft wel afgeven op mijn kleding.

Prettybox december Golden Rose magnetic nailpolish
Prettybox december Golden Rose  bottle

Prettybox december Golden Rose nailpolish bottle with pattern

Golden Rose Graffiti Nail Art of Magnetic Nail Lacquer – fullsize – €6,95
“In jouw box zit een Golden Rose graffiti nail art of een magnetic nail lacquer.
De magnetic nail lacquer creëert aantrekkelijke nagel designs in metallic tinten. Breng een dikke laag magnetic nail lacquer aan houd vervolgens onmiddellijk de magneet op een afstand van 3mm (ca. 4-5 seconden). Binnen enkele seconden wordt er een uniek design gecreëerd op je nagels!”

Ik heb de magnetic nagellak gekregen en die vind ik erg leuk! Ik heb er al vaak mee in mijn handen gestaan maar altijd weer terug gelegd. De kleur is ook erg mooi! Binnenkort maak ik hier een apart artikel over.

Prettybox december Colormates brushPrettybox december closeup brushPrettybox december package
Prettybox december Colormates brush loose hair

Colormates Blush Brush – fullsize – €5,99
“Vanwege vele positieve reacties een aanvulling op de brushes uit de oktober box; de Blush Brush van Colormates! Met deze brush breng je gemakkelijk en mooi je blush aan. De zachte haartjes van de kwast voelen fijn aan op je huid.”

De kwastjes uit de oktober box waren al niet om naar huis te schrijven maar dit exemplaar is echt bedroevend. In de verpakking zaten al losse haren. Ik heb de kwast op mijn opnametafel gelegd en na het fotograferen lagen er behoorlijk wat losse haren. Als ik met mijn vinger door de haren ga valt er nog veel meer uit. Deze kan direct de vuilnisbak in. De haren zijn absoluut niet zacht maar ontzettend grof en ruiken daarbij ook penetrant chemisch.

Om heel eerlijk te zijn valt deze box enorm tegen, zeker voor een december editie. De waarde van de box is volgens het kaartje €50,89. De prijs van de So Susan blush is veel te hoog voor de kwaliteit van het product. Voor ongeveer dezelfde prijs heb ik een Clinique blush die vele malen beter is. De nagellak is erg leuk! En de kwast.. tja bij de Hema heb je een vrij aardige blush kwast voor €4 die qua kwaliteit erg goed is.
Het lijkt erop alsof ook de Prettybox langzaam aan minder leuk/goed aan het worden is. Jammer!

Bekijk hier de eerdere edities van de Prettybox